Personalul din centrele de vaccinare mureșene, neplătit de două luni. Când vor fi achitate restanțele Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 372 Vizualizări

Personalul din centrele de vaccinare mureșene, neplătit de două luni. Când vor fi achitate restanțele

Personalul medical din centrele de vaccinare din județul Mureș urmează să fie plătit până la sfârșitul lunii martie, a anunțat dr. Iuliu Moldovan, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Mureș.

”Conform legislației, unitățile administrativ teritoriale depun (la Direcția de Sănătate Publică – n.r.) până la data de 5 a lunii pentru luna anterioară documentele necesare în vederea decontării. Direcția de Sănătate Publică trimite la Ministerul Sănătății pentru finanțare, atât pentru personal cât și pentru cheltuielile de funcționare. De la început, din ianuarie și până acum, noi am trimis (necesarul de plată pentru această perioadă – n.r.) la Ministerul Sănătății, urmând ca până la sfârșitul lunii martie să fie făcute plățile”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, dr. Iuliu Moldovan.

La începutul săptămânii, coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță, anunța că niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii pentru activitatea depusă. Ulterior, Ministerul Sănătății a anunțat că toate cheltuielile vor fi achitate, sumele fiind prevăzute în bugetul pe 2021, care a fost promulgat în 8 martie.

În total, potrivit Ministerului Sănătății, pentru luna ianuarie și o parte din luna februarie 2021, vor fi făcute plăți în valoare de 4.184.000 de lei, atât pentru plata personalului medical, cât și pentru cheltuielile de organizare a centrelor de vaccinare.

La nivelul județului Mureș sunt operaționale 13 centre de vaccinare, urmând ca din luna aprilie să fie disponibile încă șase centre.

”Un centru funcționează 12 ore pe zi, 7 zile din 7. Asta înseamnă o normă de medic care lucrează 12 ore, un asistent care lucrează 12 ore, un registrator 12 ore. În norma asta un medic poate lucra 6 ore, un asistent 4 ore, un altul alte 4 ore etc. Un centru are nevoie de 1-2 medici, 2 asistenți 1-2 registratori. Fiecare primărie (unde există centre de vaccinare – n.r.) a încheiat contracte cu personal destinat centrului de vaccinare respectiv, medic, asistent, registrator medical, astfel încât să acopere întreaga durata de lucru de 12 ore pentru centrul respectiv”, a adăugat directorul DSP Mureș. 

Arina TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE