Home / Invatamant / Program privind siguranța elevilor în mediul online

Program privind siguranța elevilor în mediul online

Distribuie

Ministerul Educației și Cercetării, în baza protocolului încheiat cu Asociația ADFABER, susține organizarea și promovarea Programului educațional ,,Eroii Internetului – Siguranța elevilor în mediul online în școli”.

Potrivit unui anunț publicat pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Mureș, www.edums.ro, ,,protocolul are ca obiectiv formarea cadrelor didactice și educarea elevilor din ciclul primar și gimnazial cu privire la siguranța în mediul online, prin desfășurarea activităților programului ,,Eroii Internetului – Siguranța elevilor în mediul online în școli” în unități de învățământ preuniversitar”.

,,Programul oferă cadrelor didactice instrumente și metode utile pentru a preda și noțiuni fundamentale de siguranță digitală. Materialele dezvoltate de Google, în parteneriat cu iKeepSafe, permit cadrelor didactice să dezvolte elevilor abilități privind navigarea, comunicarea  și învățarea în mediul online în condiții de siguranță, precum și conștientizarea de către aceștia a potențialelor pericole din mediul online: cyberbullying, manipulare și fake news”, au precizat reprezentanții ISJ Mureș.

Cadrele didactice din învățământul primar și gimnazial se pot înregistra în Programul educațional ,,Eroii Internetului – Siguranța elevilor în mediul online în școli”, până la data de 16 aprilie, pentru a participa la cursurile gratuite.

Pentru înscrierea în program, se va accesa platforma www.adfaber.org/profesori, sau se va trimite un e-mail la adresa webinar@adfaber.org.

Programa cursurilor este disponibilă la adresa http://adfaber.org/programa.

Alexandra HAJA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Întâlnire cu părinții în cadrul campaniei „Familia – partener în lupta împotriva drogurilor”

Distribuie Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Târgu Mureș a găzduit marți, 26 martie 2024, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.