Trei elevi din Mureș, printre câștigătorii concursului ”Energie pentru viitor” Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 218 Vizualizări

Trei elevi din Mureș, printre câștigătorii concursului ”Energie pentru viitor”

Concursul ,,Energie pentru viitor”, organizat de reprezentanții E.ON România s-a desfășurat online în data de 19 februarie, fiind înscriși 115 de elevi din toată țara, din care 15 au fost desemnați câștigători.

Printre câștigători se regăsesc și elevi din județul Mureș: Sebastian Florin Pop din localitatea Hodac, Ovidiu Sorin Lunca din Luduș și Fabian Lucian Onișor din Zau de Câmpie.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții E.ON România, ,,în competiția organizată de E.ON Energie România 115 tineri din clasele a VIII-a până la a XII-a din întreaga țară și-au fructificat șansa de a se înscrie și de a câștiga cele 15 laptopuri puse în joc.”

,,Folosirea algelor marine pentru producția de energie, turbine eoliene tip vortex – generatoare de energie – dar și prietenoase cu păsările, generator de energie montat în structura pietonală, dispozitive inovative de captare a energiei din apă, panouri solare flexibile ce pot fi montate pe orice suprafață, energie termală sau panouri termoelectrice care captează energie produsă de diferența de temperatură. Acestea sunt câteva dintre alternativele prezentate de tineri privind sursele de energie care vor domina orașul viitorului în anul 2050, tema concursului online „Energie pentru viitor”, ajuns la final”, au precizat reprezentanții E.ON România.

„Le mulțumim tuturor celor care s-au înscris în concurs și au făcut un exercițiu de imaginație privind orașul viitorului în anul 2050. Chiar dacă numai 15 dintre ei au ajuns în finală, fiecare dintre cei care au răspuns provocării noastre sunt speciali prin interesul pe care l-au manifestat pentru lumea energiei inteligente și dominate de sursele regenerabile”, a transmis Claudia Griech, directorul general adjunct al E.ON Energie România.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE