Home / Comune / Cimitirul din Goreni, curățat de voluntarii creștini

Cimitirul din Goreni, curățat de voluntarii creștini

În contextul „Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”, declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru 2021,  credincioșii parohiei Goreni alături de membrii grupului de voluntari Frăția Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – filiala Brașov,  au participat sâmbătă, 20 martie la o acțiune de curățenie care a vizat cimitirul parohial din localitatea Goreni, comuna Batoș.

„Anul 2021 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept „Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”. De aceea, am considerat de cuviință că este necesar să promovăm în comunitatea noastră parohială importanța păstrării în bună rânduială a acestui loc sacru, al cimitirului, unde își dorm somnul obștesc înaintașii satului. Astfel, o echipă de voluntari formată în jurul preotului paroh, din care au făcut parte credincioși ai parohiei Goreni și tineri membri ai grupului de voluntari Frăția Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – filiala Brașov, a inițiat o amplă acțiune de curățenie în cimitirul parohial, de unde au reușit să înlăture o mare parte din vegetația crescută în gard și de pe mormintele vechi rămase neîngrijite”, a precizat părintele paroh Daniel Rus citat de www.reintregirea.ro

Potrivit acestuia, pauzele din timpul muncii au fost împodobite cu intonarea de cântece bisericești și patriotice. Bucuroși de atingerea scopului propus și atinși de dragostea comunității în care s-au aflat, tinerii voluntari ai Frăției Ortodoxe „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – filiala Brașov au primit binecuvântarea de călătorie și s-au întors la casele lor.

Foto: reintregirea.ro

(A. Z.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Copil de 5 ani accidentat de un șofer septuagenar

Polițiștii mureșeni au fost sesizați duminică, 9 mai, în jurul orei 11.20, cu privire la …