Home / Business / Ex-administratorul restaurantelor Primăriei Târgu Mureș, executat silit pentru 3,6 milioane de lei!

Ex-administratorul restaurantelor Primăriei Târgu Mureș, executat silit pentru 3,6 milioane de lei!

Distribuie

Administratorul SC Administrație și Turism SRL Târgu Mureș, Mark Christian Hermann, a anunțat miercuri, 17 martie, în cadrul emisiunii Agenda de Mureș realizată de jurnalistul Adrian Giurgea, că instanța specializată a aprobat, recent, procedura de insolvență simplificată a societății.

Datorii de peste 5 milioane de lei

Firma, care are ca acționar majoritar Consiliul Local Târgu Mureș, figurează în prezent cu datorii de peste 5 milioane de lei.

”În 25 februarie instanța a aprobat procedura de insolvență simplificată, practic e faliment total acolo. Zero bani în conturi, peste 5 milioane de lei datorii, ca să ne înțelegem, care a fost consecința unei societăți a municipalității”, a explicat Mark Christian Hermann, care deține și funcția de consilier personal al primarului municipiului Târgu Mureș.

”O grămadă de infracțiuni economice” sesizate de Hermann

În cadrul aceleiași emisiuni, Mark Christian Hermann a afirmat că împotriva fostului administrator al societății până la data de 31 decembrie 2020 au fost demarate executări silite în valoare de 3,6 milioane de lei.

”Fostul administrator deja este executat silit pe fondul semnării unor angajamente de plată cu sumele neachitate către Selgros (…) E domnul Maier Ovidiu, a fost administratorul societății până la 31 decembrie (2020 – n.r.). Sunt executări silite în valoare de 3,6 milioane momentan pe el, ca persoană fizică, dincolo de faptul că față de societate s-a demarat procedura de executare silită în cuantum de aproape 5 milioane de lei, dar ideea e următoarea: nu vreau să afectez sau să influențez o cercetare aflată momentan în desfășurare. Am sesizat acolo o grămadă de infracțiuni economice, cu probe foarte solide, s-a deturnat profitul cuvenit orașului în favoarea unor terți”, a menționat actualul administrator al SC Administrație și Turism SRL Târgu Mureș.

”Acționar fiind în societate Municipiul, acționarii societății răspund doar în limita capitalului social, care este undeva până în 400.000 de lei. Pentru tot restul prejudiciilor sau pierderilor răspunde administratorul societății – fostul administrator. Și va răspunde, pentru că doar în bază la ce am constatat și modul în care a fost gestionată acea societate o spun verde în față, nu defectuos, ci fraudulos, cineva evident că trebuie să își asume răspunderea morală, legală, materială, poate penală”, a completat Mark Christian Hermann.

539.000 de lei, ”gaură” în inventar

Totodată, Mark Christian Hermann a reamintit că a preluat administrarea societății SC Administrație și Turism SRL Târgu Mureș la data de 5 ianuarie 2021, iar la puțin timp după aceea inventarierea faptică evidențiind faptul că ”doar gaura de pe inventar, lipsa de pe inventar descoperită a fost de 539.000 de lei.”

SC Administrație și Turism SRL a fost înființată în anul 2016, are doi asociați persoane juridice, Consiliul Local Municipal Târgu Mureș (99%) și SC Administrator Imobile și Piețe SRL Târgu Mureș (1%), și gestionează următoarele obiective: Hotel Tineret, Căsuța din Pădure de la Platoul Cornești, Restaurantul Cetate din Cetatea Medievală, Pub 66 din Cetatea Medievală, Academia de Sport din Complexul de Agrement și Sport ”Weekend” și Casa de Oaspeți a Primăriei din Complexul de Agrement și Sport ”Weekend”.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul rectorului UMFST. Leonard Azamfirei: „Dorința de a avea plata cu ora, să nu fie mai mare decât dorința de a avea oameni tineri”

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului UMFST G.E. Palade Târgu Mureș a avut loc joi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.