”Prețuiește apa”, deviza Zilei Mondiale a Apei 2021 Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 191 Vizualizări

”Prețuiește apa”, deviza Zilei Mondiale a Apei 2021

Echipa Administraţiei Bazinală de Apă (ABA) Mureş celebrează luni, 22 martie, Ziua Mondială a Apei, împreună cu partenerii şi colaboratorii instituționali, respectiv administraţii publice judeţene şi locale, instituţii publice, beneficiari ai serviciilor de gospodărire a apelor, unităţi de învăţământ, organizaţii non-guvernamentale, asociaţii cetăţeneşti, prin diverse activităţi care se desfășoară în perioada 11-24 martie.

Activități digitale

Potrivit informațiilor furnizate deing. Cosmin Rareș Butiulca, directorul ABA Mureș, activitățile vizează două mari componente, respectiv o campanie digitală și activități fizice.

Campania digitală pentru Ziua Mondială a Apei 2021 se desfășoară pe rețelele de socializare și își propune să genereze conversații, să adune opinii și comentarii de la oameni din întreaga lume despre apă și ce înseamnă aceasta pentru ei. 

”Scopul este de a înțelege modul în care oamenii apreciază apa – indiferent dacă este economic, social, cultural sau în alte moduri – și ce rol joacă în viața lor. Pandemia COVID-19 ne-a amintit despre adevărata valoare a apei curate, prin urmare nu ar trebui să ne surprindă faptul că tema pentru Ziua Mondială a Apei din acest an este „Prețuiește apa”. Apa înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiți. Ce înseamnă apa pentru tine? Cât de importantă este apa pentru casa ta și viața de familie, mijloacele de trai, practicile tale culturale, bunăstarea ta, mediul tău local? De ce (să) irosim apa? Înregistrați-vă și sărbătoriți apa care ne aduce beneficii vieții, putem aprecia în mod corespunzător apa și o putem proteja eficient pentru toată lumea. Spuneți povestea, gândurile și sentimentele despre apă! Alătură-te acestui demers global, spune ce înseamnă apa pentru tine, distribuie opiniile pe rețelele sociale și etichetează postarea cu #Water2me. Fiecare postare va ajuta la modelarea campaniei Zilei Mondiale a Apei 2021 și va participa la întocmirea unui raport despre importanța apei”, a transmis ing. Cosmin Rareș Butiulca.

Activități educative

În ceea ce privește componenta fizică, aceasta constă în vizite ale specialiștilor din cadrul ABA Mureș și subunitățile sale în unități de învățământ, pentru dezbateri, lecții deschise și workshop-uri, acțiuni de ecologizare și igienizare pe cursurile de apă, prize de apă, baraje și acumulări desfășurate de salariații proprii și împreună diferite instituții, administrații publice locale, beneficiari ai ajutorului social, cetățeni.

”Este esențial ca omul să fie educat în spiritul respectului pentru tot ce îl înconjoară, pentru ca el să devină conștient de faptul că nu este stăpânul naturii, ci parte a ei. Identificăm din ce în ce mai multe deșeuri aruncate în acest an în apă sau pe malurile acestora, deșeuri forestiere, agricole și menajere. De ce sunt ele acolo? Cetățenii conștientizează că natura este un dar? Pretenții de societate europeană sunt, dar trebuie schimbată și mentalitatea cetățeanului, sau măcar adusă în actualitate”, a subliniat directorul ABA Mureș.

Nu în ultimul rând, ing. Rareș Cosmin Butiulca a mai transmis că de Ziua Mondială a Apei ”Administraţia Bazinală de Apă Mureş reafirmă importanţa calităţii apelor în raport cu un stil de viaţă sănătos”, iar ”o apă curată ne oferă şansa la o viaţă mai sănătoasă, dar calitatea vieţii se reflectă şi în comportamentul unei naţiuni faţă de apă şi a fiecăruia dintre noi, în direcţia protejării şi conservării calităţii ei.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE