Home / Altele / Asociația „Our Lifetime”, implicare pentru Emilia Moldovan

Asociația „Our Lifetime”, implicare pentru Emilia Moldovan

Distribuie

Un accident de mașină survenit între Reghin și Tîrgu Mureș în urmă cu câteva zile a generat un număr impresionant de  donatori de sânge la  Centrul Regional de Transfuzie Sangvină din Tîrgu Mureș. Campania inițiată de Asociația „Our Lifetime” a adunat sute de donatori în primele două zile, după cum afirmă Fărcaș Mihai-Dan, președintele Asociației „Our Lifetime”.

„Datorită campaniilor ”Sânge din Reghinul meu!” organizate la Reghin înainte de pandemie, am reușit,  alături de Centrul Regional de Transfuzie Sangvină Tîrgu Mureș și mulți susținători locali, să atragem atenția asupra două  aspecte importante. Necesitatea și importanța donării de sânge, dar și necesitate existenței unui centru de recoltare și donare în Reghin care să ofere această posibilitatea tuturor celor ce sunt interesați. Ca o reacție la acțiunile noastre, am început să primim solicitări din partea mai multor familii pentru a-i asista în mobilizarea de SUPER EROI, pentru diverse cazuri nefericite din viața lor. SUPER EROI e modul nostru a-i numi și a le aduce un oarecare omagiu, tuturor celor ce donează. Așa s-a ajuns și la implicarea noastră în campania de mobilizare de donare de sânge pentru Emilia Moldovan. Acest eveniment nefericit apărut în viața familiei Moldovan, datorat unui accident rutier, într-o dimineață friguroasă și în condiții meteo nefavorabile, a fost cu adevărat șocant, pentru toată lumea.Un apropiat al familiei Moldovan, ne-a abordat și ne-a solicitat ajutorul și evident că am reacționat imediat. Am dorit să formăm un mesaj vizual și scris, de impact, pentru a străpunge reținerea multora din donatori, cu privire la starea de alertă. Am dorit să scoatem în evidență cât de rapid se pot întâmpla anumite tragedii, iar în acele momente, familia îndurerată (cei 2 copilași) au nevoie de un glas puternic și de mult sprijin”, ne-a declarat Fărcaș Mihai-Dan, președintele Asociației „Our Lifetime”.

119 SUPER EROI în prima zi

Ziua de luni, 22 martie a adunat peste o sută de donatori care au răspuns pozitiv apelului de a veni în sprijinul familiei Moldovan.

 „Prima zi s-a desfășurat în condiții de igienă totală, respect față de măsurile de siguranță, răbdare din partea donatorilor și implicare mare. Au fost 119 SUPER EROI eligibili, dintre cei care au și putut dona. S-au prezentat mai multe persoane, iar în continuare se așteaptă ca zilele următoare să se prezinte și alți SUPER EROI. S-a simțit în mediul online, unde am desfășurat campania de awarness și promovare pentru mobilizare, un val extraordinar de mare de empatie. Peste 40 000 de persoane au fost atinse de aceste postări ale Asociației și peste 450 de distribuiri.Vreau să cred că nu doar faptul că s-a mobilizat lumea și că au fost atât de mulți donatori astăzi, ci și gândurile bune și rugăciunile de peste weekend, au dat putere familiei și lui Moldovan Emilia, care am aflat că deși încă în stare gravă, evoluția generală a stării de sănătate este înspre bine. Nu ni se datorează nouă acest număr record, ci se datorează inimilor mari a celor ce au contribuit. Mulți, inclusiv eu, nu am avut tangență anterior sau nu o cunoșteam până acum pe Moldovan Emilia, dar asta nu a contat. Dovadă toți care au distribuit postările și toți care s-au implicat. Aici aș vrea să-l amintesc și pe Costan Claudiu, un reghinean, președinte al unui club al taximetriștilor, care s-a implicat direct în oferirea de transport gratuit la aproximat 30-40 de reghineni ce au dorit să doneze”, a spus Fărcaș Mihai-Dan.

Ziua de marți, 23 martie  a adus un număr mare de donatori, acțiune care trebuie continuată în zilele următoare.

„Încă primejdia e grea pentru Emilia Moldovan și încă luptă pentru supraviețuire și pentru copilașii ei de-acasă. Îndemn în continuare pe toți care pot, să se mobilizeze, să doneze, să ajute cu transport și informare pentru a ajunge la Centrul Regional de Transfuzie Sangvină Tîrgu Mureș. Poate Emilia Moldovan și nefericitul eveniment este ceea ce ne pune pe toți în mișcare și de-acum să fim un exemplu în România și în lumea, de spirit civic, consecvență și să fim prezenți cât de des ne permite sănătatea și timpul la Centrul de Transfuzie. Multă sănătate și recuperare rapidă, Emilia Moldovan. Mulțumim că ne-ai arătat că încă există oameni și că putem fi oameni”, a conchis Fărcaș Mihai-Dan.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Jocuri de cărți care au apărut în filme

Distribuie Cei care sunt fani ai jocurilor de strategie și a celor de îndemânare, nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.