Home / Business / Florile din săpun, cele mai căutate în ”Luna florilor”

Florile din săpun, cele mai căutate în ”Luna florilor”

Distribuie

Pentru a afla mai multe despre confecționarea florilor din săpun, aflându-ne în ”Luna florilor”, am luat legătura cu Cristina Lazăr, o creatoare de aranjamente cu flori din săpun din Târgu Mureș, care ne-a oferit mai multe detalii cu privire la procesul de creare dar și la modalitățile de îngrijire și păstrare intactă a acestor inedite flori. Pentru a comanda un astfel de aranjament și pentru a vedea cât mai multe astfel de meșteșuguri, puteți accesa pagina sa de Facebook „Trandafiri din săpun Mureș”.

Reporter: Cum se confecționează florile din săpun?

Cristina Lazăr: Prima interacțiune ce ține de zona florilor de săpun am avut-o acum trei ani. Astfel, florile pe care le vedeți nu sunt confecționate de mine, ci le comand de la firme acreditate. Eu doar creez aranjamentele. Pentru un aranjament este nevoie, pe lângă flori de săpun, de cutii, burete, accesorii și… creativitate. Bineînțeles, mereu țin cont de cererea clientului, iar varietatea aranjamentelor și a accesoriilor utilizate diferă. De asemenea, cumpăr accesorii și în funcție de sezon, de exemplu, când se apropie februarie, am mereu pregătite inimioare, trandafiri roșii, scrisori roz și alte obiecte reprezentative.

Rep.: Cât durează o astfel de procedură?

C.L.: Pentru a crea un aranjament din flori de săpun, durata medie este 30 de minute, dar depinde de diametrul acestuia. Este nevoie de multă răbdare și meticulozitate pentru a crea un astfel de aranjament, dar fiecare minut merită pentru a vedea mulțumirea de pe chipul clientului.

Rep.: Care este cea mai grea parte din acest meșteșug?

C.L.: Cea mai grea parte din crearea acestor aranjamente consider că este creativitatea, care mereu trebuie să evolueze, daca pot să spun așa. Suntem într-o continuă mișcare, toată lumea are idei pentru a produce lucruri frumoase care se vând, de multe ori se întâmplă ca mai multe persoane sa vândă aceleași produse, iar pentru a te menține sus, trebuie să înțelegi clienții, să studiezi ce se cere și să le oferi. Trebuie mereu să fii la zi cu ce apare nou în materie de flori, accesorii, chiar și sărbători. Fiindcă mi s-a întâmplat să primesc comenzi pentru cele mai neașteptate evenimente, a trebuit să creez aranjamentul astfel încât, să releve emoția zilei care era o sărbătoare pentru cel care l-a cumpărat și pentru cel căruia i-a fost oferit.

Rep.: Cât timp se pot păstra florile? Există un moment de degradare?

C.L.: Florile se pot păstra între cinci și șapte ani, având un miros parfumat, dulce, care se menține în toată această perioadă. Florile din săpun se degradează în timp dacă sunt expuse razelor solare puternice sau dacă sunt ținute în apropierea zonelor umede.

Rep.: Cum se pot întreține intacte?

C.L.: Florile sunt decorative, astfel încât nu e nevoie de o întreținere specială. Ele trebuie doar șterse de praf cu atenție.

Rep.: Care sunt prețurile pentru un aranjament floral?

C.L.: Arajamentele noastre pornesc de la prețul de 30 de lei, dar prețul maxim diferă în funcție de diametrul cutiei, numărul trandafirilor – florilor din săpun, a accesoriilor, etcetera.

Rep.: Cum s-a descoperit acest meșteșug și de unde provine el?

C.L.: Până nu de mult, se utilizau mai mult florile naturale, dar odată cu dezvoltarea societății și aranjamentele s-au dezvoltat. În prezent, majoritatea persoanelor, care sunt într-o continuă fugă, aleg aranjamentele artificiale pentru că sunt mai usor de întreținut. E nevoie doar de o îngrijire minimă, deci nu trebuie să își facă probleme cu privire la aspect dacă se vor ofili si nici cu privire la miros. De asemenea, nu sunt sensibile la modificările de temperature, decât la cele extreme. Un alt motiv pentru care se folosesc este că sunt cadourile potrivite și pentru cei care au alergie la polen. Aranjamentele din flori artificiale, săpun în cazul de față, sunt obiecte decorative pentru o perioadă îndelungată, pot fi mutate cu usurință și au un miros plăcut. Mai ales în prezent, când vrem să menținem o amintire cât mai mult timp, cred că sunt cu atât mai potrivite, pentru că fiind puse la vedere, când le privim, ne amintim de o zi care ne-a făcut fericiți.

Rep.: Când și cum v-ați descoperit pasiunea pentru confecționarea acestor flori?

C.L.: Pasiunea pentru aranjamentele din flori de săpun am descoperit-o în urma cu trei ani, cand soțul mi-a făcut cadou un astfel de aranjament și, ca femeie, am fost curioasă de cum l-a “ochit”, pentru că era foarte frumos. Mi-a plăcut că era un cadou pe care îl puteam păstra mult timp și arăta bine. Astfel, căutând pe internet, am aflat că nu se găseau la noi în oraș aranajmentele din trandafiri de săpun și m-am decis că ar trebui să fac eu ceva în acest sens. Am plecat de la ideea că orice femeie și-ar dori un cadou care să dureze în timp, care să fie frumos și care să îi amintească mereu de cel care i l-a oferit. Bineînțeles, în timp, am lărgit sfera subiecților, astfel că am creat aranjamente pentru copii, femei, bărbați, vârstnici. Consider că avem un aranjament pentru orice persoană. Iar dacă nu… facem!

A consemnat Diana CĂRBUREAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

UPDATE: Mureș – Percheziții într-un dosar de ”abuz de încredere” la o firmă de transport rutier. Trei bărbați, reținuți!

Distribuie Polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.