Home / Altele / ÎPS Irineu, oaspetele Catedralei Mici în Duminica Ortodoxiei

ÎPS Irineu, oaspetele Catedralei Mici în Duminica Ortodoxiei

Distribuie

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent duminică, 21 martie 2021 la Catedrala mică din Târgu-Mureș (Biserica „Buna Vestire”) prilej cu care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare și a rostit cuvântul de învățătură.

„În Duminica Ortodoxiei, prima din Postul Sfintelor Paști, când Biserica noastră prăznuiește triumful învăţăturii dreptslăvitoare în faţa ereziei iconoclaste, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor târgumureșeni. Ierarhul nostru a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Buna Vestire” – Catedrala mică din municipiul Târgu-Mureș. La Altarul acestui locaș de cult slujesc părintele Călin Șipoș, preot al parohiei Târgu-Mureș III, părintele Benone Scrob, păstor al credincioșilor din parohia Târgu-Mureș III, secor 2, și părintele Călin Budai, preot al parohiei Târgu-Mureș XII”, au precizat  reprezentanții Arhiepiscopăiei Alba Iulia prin intermediul www.reintregirea.ro.

Unitate și identitate

În cuvântul adresat credincioșilor ÎPS Irineu a subliniat importanța ortodoxiei și a credinței.

 „A fi român ortodox înseamnă a fi în credința Sfântului Apostol Andrei, care a adus mesajul evanghelic și torța Cincizecimii pe pământul Daciei Pontice. A fi român ortodox înseamnă a fi în credința voievozilor: Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare și Sfânt, Mihai Viteazul și Constantin Brâncoveanu, care, în vremuri grele, au luptat eroic pentru apărarea legii strămoșești. Credința noastră apostolică nu este o credință formală și de paradă, ci una transformatoare și dătătoare de viață, unitate și identitate. Biserica Ortodoxă este aceea care ne-a păstrat ființa, ne-a făurit istoria și ne-a consolidat țara. Grație Ortodoxiei, poporul român este «una din minunile lui Dumnezeu în marșul Său pe pământ», precum spunea odinioară un genial cărturar român”, a spus ÎPS Irineu.

Foto: www.reintregirea.ro

(A. Z.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Jocuri de cărți care au apărut în filme

Distribuie Cei care sunt fani ai jocurilor de strategie și a celor de îndemânare, nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.