Home / Altele / ÎPS Irineu, oaspetele Catedralei Mici în Duminica Ortodoxiei

ÎPS Irineu, oaspetele Catedralei Mici în Duminica Ortodoxiei

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent duminică, 21 martie 2021 la Catedrala mică din Târgu-Mureș (Biserica „Buna Vestire”) prilej cu care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare și a rostit cuvântul de învățătură.

„În Duminica Ortodoxiei, prima din Postul Sfintelor Paști, când Biserica noastră prăznuiește triumful învăţăturii dreptslăvitoare în faţa ereziei iconoclaste, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor târgumureșeni. Ierarhul nostru a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Buna Vestire” – Catedrala mică din municipiul Târgu-Mureș. La Altarul acestui locaș de cult slujesc părintele Călin Șipoș, preot al parohiei Târgu-Mureș III, părintele Benone Scrob, păstor al credincioșilor din parohia Târgu-Mureș III, secor 2, și părintele Călin Budai, preot al parohiei Târgu-Mureș XII”, au precizat  reprezentanții Arhiepiscopăiei Alba Iulia prin intermediul www.reintregirea.ro.

Unitate și identitate

În cuvântul adresat credincioșilor ÎPS Irineu a subliniat importanța ortodoxiei și a credinței.

 „A fi român ortodox înseamnă a fi în credința Sfântului Apostol Andrei, care a adus mesajul evanghelic și torța Cincizecimii pe pământul Daciei Pontice. A fi român ortodox înseamnă a fi în credința voievozilor: Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare și Sfânt, Mihai Viteazul și Constantin Brâncoveanu, care, în vremuri grele, au luptat eroic pentru apărarea legii strămoșești. Credința noastră apostolică nu este o credință formală și de paradă, ci una transformatoare și dătătoare de viață, unitate și identitate. Biserica Ortodoxă este aceea care ne-a păstrat ființa, ne-a făurit istoria și ne-a consolidat țara. Grație Ortodoxiei, poporul român este «una din minunile lui Dumnezeu în marșul Său pe pământ», precum spunea odinioară un genial cărturar român”, a spus ÎPS Irineu.

Foto: www.reintregirea.ro

(A. Z.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Electrica Furnizare atrage atenția asupra unor practici înșelătoare

Cea mai importantă companie de furnizare a energiei electrice din România, Electrica Furnizare, cu un …