ÎPS Irineu, oaspetele Catedralei Mici în Duminica Ortodoxiei Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 375 Vizualizări

ÎPS Irineu, oaspetele Catedralei Mici în Duminica Ortodoxiei

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent duminică, 21 martie 2021 la Catedrala mică din Târgu-Mureș (Biserica „Buna Vestire”) prilej cu care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare și a rostit cuvântul de învățătură.

„În Duminica Ortodoxiei, prima din Postul Sfintelor Paști, când Biserica noastră prăznuiește triumful învăţăturii dreptslăvitoare în faţa ereziei iconoclaste, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor târgumureșeni. Ierarhul nostru a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Buna Vestire” – Catedrala mică din municipiul Târgu-Mureș. La Altarul acestui locaș de cult slujesc părintele Călin Șipoș, preot al parohiei Târgu-Mureș III, părintele Benone Scrob, păstor al credincioșilor din parohia Târgu-Mureș III, secor 2, și părintele Călin Budai, preot al parohiei Târgu-Mureș XII”, au precizat  reprezentanții Arhiepiscopăiei Alba Iulia prin intermediul www.reintregirea.ro.

Unitate și identitate

În cuvântul adresat credincioșilor ÎPS Irineu a subliniat importanța ortodoxiei și a credinței.

 „A fi român ortodox înseamnă a fi în credința Sfântului Apostol Andrei, care a adus mesajul evanghelic și torța Cincizecimii pe pământul Daciei Pontice. A fi român ortodox înseamnă a fi în credința voievozilor: Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare și Sfânt, Mihai Viteazul și Constantin Brâncoveanu, care, în vremuri grele, au luptat eroic pentru apărarea legii strămoșești. Credința noastră apostolică nu este o credință formală și de paradă, ci una transformatoare și dătătoare de viață, unitate și identitate. Biserica Ortodoxă este aceea care ne-a păstrat ființa, ne-a făurit istoria și ne-a consolidat țara. Grație Ortodoxiei, poporul român este «una din minunile lui Dumnezeu în marșul Său pe pământ», precum spunea odinioară un genial cărturar român”, a spus ÎPS Irineu.

Foto: www.reintregirea.ro

(A. Z.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE