Luduș: Accept pentru înființarea unui Centru de tenis Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 378 Vizualizări

Luduș: Accept pentru înființarea unui Centru de tenis

Federația Română de Tenis (FRT), structură sportivă de utilitate publică, a inițiat un Proiect național destinat dezvoltării tenisului în România. Având în vedere baza materială precară din teritoriu, FRT dorește să încurajeze copiii, începând de la faza de inițiere și includerea acestora în competiții conform vârstei. Pentru aceasta este nevoie de construirea unor Centre de Tenis moderne.

Ofertă tentantă

La sfârșitul lunii decembrie 2020, Răzvan Itu, director general în cadrul FRT, a trimis Primăriei orașului Luduș un memorandum cu tema înființării unui Centru de Tenis în orașul Luduș, menționând beneficiile pe care le oferă înființarea unui asemnea Centru: „ Șanse pentru copii de a se forma și a-și crește performanțele sportive într-un cadru organizat, cu specialiști acreditați și cu implicarea Federației Române de Tenis; Posibilitatea organizării de cursuri de inițiere pentru copiii din orașul Luduș, dar și din localitățile limitrofe; Dezvoltarea Proiectului „Tenisul în școala ta” în unitățile de învățământ din orașul Luduș – ore de tenis pentru toți copiii care își doresc acest lucru – ceea ce înseamnă copii mai sănătoși, sportivi și un oraș cu oameni sănătoși”.

Pentru demararea acestui Proiect, FRT a solicitat Consiliului Local să primească în folosință gratuită un teren în suprafață de 2.500 de metri pătrați, necesar construirii unei baze sportive de tenis compusă din două terenuri de zgură de nivel internațional și anexele aferente, de preferință „într-o zonă arhitecturală specifică, adiacentă unor edificii destinate practicării sportului din orașul Luduș”.

Pentru aceasta și pentru susținerea Proiectului la Legislativul și Executivul local, FRT l-a împuternicit pe Dennis Bordan, cenzor al FRT, iar terenul potrivit pentru construirea Centrului de tenis a fost găsit în apropierea Sălii de sport și a bazinului de înot didactic existente pe strada Pieței.

Poziția Primăriei orașului Luduș

Proiectul inițiat de FRT a fost primit în mod favorabil de Consiliul Local care a aprobat acordarea unui drept de folosință gratuită asupra unei suprafețe de teren de 4.600 de metri pătrați în zona indicată.

„Pentru a putea soluționa favorabil solicitarea dumneavoastră, autoritatea locală va demara operațiunile de dezmembrare a imobilului în cauză, cu suprafața totală de 8.528 de metri pătrați”, a transmis primarul Cristian Moldovan, care a adăugat că „o parcelă de 4.600 de metri pătrați face obiectul transmiterii în folosință gratuită, o parcelă va avea destinația de drum de acces, iar o parcelă va rămâne la dispoziția autorității locale”.

În răspunsul trimis FRT, Primăria orașului Luduș a formulat și o serie de cerințe prevăzute în Regulamentul general de urbanism aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 525/1996: procentul maxim de ocupare a terenului va fi de 50% pentru construcții și amenajări sportive, 20% pentru alei, drumuri și parcaje, 30% pentru spații verzi. Împotriva însoririi excesive este necesară montarea unor copertine, parasolare și geamuri termopan-reflectorizante și plantarea de arbori și arbuști. Nu sunt omise nici asigurarea unor căi de acces corespunzătoare pentru pietoni și a unor parcări pentru autoturismele și autocarele sportivilor și a oficialităților prezente la competiții.

Acum, Primăria orașului așteaptă cu interes punctul de vedere al FRT și speră într-o bună colaborare, având în vedere că Centrul de tenis, administrat de FRT va asigura: desfășurarea de competiții pentru copii și junori în cadrul Campionatelor Naționale, desfășurarea orelor de antrenament ale loturilor de sportivi ale structurilor sportive din zonă; program didactic în colaborare cu instituțiile de învățământ din orașul Luduș și un program destinat practicanților tenisului la nivel de inițiere și de amatori.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE