Home / Altele / Robot de bucătărie sau mixer vertical? Care este mai potrivit bucătăriei tale

Robot de bucătărie sau mixer vertical? Care este mai potrivit bucătăriei tale

Distribuie

Gătitul a devenit una dintre cele mai importante activități acum că petrecem mai mult timp în casă. Cu siguranță gătitul este foarte important. Pe lângă faptul că putem prepara mâncare sănătoasă, controlăm tot ce intră în preparatele noastre și le putem face exact pe gustul nostru. Unul dintre cele mai utile electrocasnice atunci când gătim este robotul de bucătărie sau, mai nou, mixerul vertical.

În principiu, ambele electrocasnice te ajută la prepararea rețetelor preferate, însă diferențele dintre acestea nu țin doar de dimensiunea diferită foarte evidentă. Există multiple lucruri de luat în considerare înainte de a vă hotărî dacă aveți nevoie de un robot de bucătărie sau este suficient să aveți un mixer vertical cu accesorii.

Mixerelor verticale li se mai spune și blendere de mână și sunt ideale pentru a mixa, a mărunți și a pasa diverse alimente. Principalul avantaj al acestora, spre deosebire de robotul de bucătărie, este că au dimensiuni mici, ceea ce înseamnă că vor ocupa puțin spațiu și că vor fi mai ușor de spălat.

Puterea motorului unui astfel de mixer vertical este între 170 și 190 de watti. Este preferabil ca acesta să aibă măcar 600 W, întrucât modelele cu putere mai mică nu pot procesa alimentele la fel de bine. De asemenea, majoritatea mixerelor verticale mai ieftine au doar o singură treapă de viteză, însă există și cu 2, 3 sau chiar și 5 viteze. Acordați atenție și accesoriilor cu care vin aceste mixere de mână verticale. Majoritatea vin cu capul principal și un recipiet gradat, dar mai pot avea și tel, dar și accesoriu tip recipient cu lame pentru mărunțire. Ca și preț, variază destul de mult în funcție de aceste aspecte menționate mai sus. Sunt ideale pentru bucătării compacte și pentru persoane ce gătesc puțin și nu foarte complicat.

Dacă sunteți, însă, un pasionat al bucătăriei și petreceți mult timp pregătind diverse rețete pentru familia dumneavoastră, ar trebui să luați în considerare achiziționarea unui robot de bucătărie, de la emag.

Acest aparat vă poate ușura munca foarte mult, având foarte multe funcționalități și accesorii menite să vă ajute în procesul de preparare al alimentelor. Ca și dimensiune este mult mai mare comparativ cu un mixer de mână, însă volumul pe care îl poate procesa în tot atâta timp este mult mai mare. Deci, dacă puteți face loc în bucătăria dumneavoastră pentru un robot de bucătărie, acesta sigur se va face util. Ca și preț, și acestea variază în funcție de diferite aspecte.

În primul rând, ca și în cazul unui mixer de mână, și atunci când achiziționăm un robot de bucătărie trebuie să fim atenți la puterea pe care o are. Acestea variază între 250 și 1500 de watti, iar performnța robotului de bucătărie ține foarte mult de aceasta. Cu cât un robot de bucătărie este mai puternic, cu atât își va face treaba mai bine și mai repede.

Putem să acordăm o atenție sporită și accesoriilor cu care un robot de bucătărie vine. Cu cât mai multe cu atât este mai versatil. Poate veni cu diverse tipuri de lame și răzuitoare, râșniță, tocător, storcător de citrice, palete pentru cocă sau pentru ouă, tel și chiar și blender. Dacă ne gândim la posibilitatea de a avea atâtea electrocasnice într-unul singur, de fapt economisim spațiu. Atenție ca accesoriile să aibă părțile metalice din oțel inoxidabil pentru a nu avea parte de surprize neplăcute. De asemenea, recipietul principal al robotului de bucătărie ar trebui să aibă un volum de cel puțin un litru.

Un alt aspect pe care trebuie să îl urmăriți este ca modelul pentru care veți opta să aibă cel puțin două trepte de viteză. Acestea sunt necesare pentru a putea procesa alimentele exact cum doriți. Treptele mici vă ajută să preparați cocă, frișcă, creme, paste tartinabile, în timp ce vitezele mai mari vă ajută la mărunțit și tocat. Un robot de bucătărie este mult mai versatil față de un mixer de mână vertical. Deși acesta din urmă poate fi controlat mai ușor, nu are aceeași putere ca și robotul de


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Jocuri de cărți care au apărut în filme

Distribuie Cei care sunt fani ai jocurilor de strategie și a celor de îndemânare, nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.