Home / Administratie / Pregătirea personalului continuă la ISU Mureș

Pregătirea personalului continuă la ISU Mureș

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ,,Horea” al județului Mureș se preocupă în a identifica locații unde personalul propriu să poată lucra “la cald” cu tehnica și utilajele din dotare în scopul perfecționării deprinderilor.

În acest sens, a avut loc, zilele trecute, un exercițiu inopinat cu tema „Gestionarea unei situații de urgență ca urmare a unui cutremur”, cu forțe și mijloace în teren, cu implicarea doar a structurilor proprii.

Potrivit unui anunț publicat pe pagina de Facebook a ISU ,,Horea” al județului Mureș, ,,scopul acestui exercițiu a fost perfecționarea deprinderilor echipelor de căutare salvare de la nivelul subunităților de intervenție în a căuta, salva și evacua persoane din obiective necunoscute în condiții de iluminare redusă, fum și facilitarea accesului echipajelor de intervenție către victime prin executarea tăierilor și a demolărilor, utilizând accesoriile de pe cele două containere suport logistic al Intervenției Tip II – Multirisc existente în dotarea inspectoratului”.

,,Situația tactică a constat în căutarea a 12 persoane surprinse într-o clădire industrială în urma unui cutremur, în condițiile prăbușirii caselor de scări și a altor elemente de construcții, astfel o parte din echipele de căutare salvare au intervenit prin utilizarea autoscării mecanice, atât pentru transportul personalului de intervenție cât și a accesoriilor necesare pentru tăiat-demolat și evacuarea victimelor”, au precizat reprezentanții ISU ,,Horea” al județului Mureș.

,,De asemenea s-au folosit accesoriile cum ar fi: SADAC (sistem de aducțiune a aerului comprimat), pentru a facilita accesul salvatorilor și evacuarea victimelor printr-un canal tehnologic de 40×40 de centimetri, sistemul de căutare compus din cameră articulată cu braț telescopic, pentru identificarea persoanelor blocate, accesoriile de tăiat demolat, pentru accesul echipelor de intervenție și extragerea victimelor”, au mai precizat reprezentanții ISU ,,Horea” al județului Mureș.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Exercițiu ISU în incinta Dafcochim

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ”Horea” al județului Mureș a organizat și desfășurat miercuri, …