Home / Invatamant / Consiliul Local Târgu Mureș, vot pentru patru tipuri de burse școlare

Consiliul Local Târgu Mureș, vot pentru patru tipuri de burse școlare

Alex György, viceprimar al municipiului Târgu Mureș, a transmis un comunicat joi, 25 martie, pe pagina sa de Facebook, în care se stipulează faptul că după discuțiile avut cu reprezentanții inițiativei „Școli curate”, în ședința Consiliului Local din aceeași zi s-a votat ca în toate școlile din municipiu să fie acordate toate cele patru tipuri de burse școlare, acestea fiind: de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social.

Sumele acestora sunt cuprinse între 100 și 300 de lei.

„Burse pentru mii de elevi din învățământul preuniversitar din municipiu! Am avut în urmă cu câteva zile o întâlnire cu reprezentanții inițativei “Școli curate” și mă bucur că în Consiliul Local Municipal Târgu Mureș s-a aprobat astăzi în premieră acordarea tuturor celor patru tipuri de burse școlare pentru elevii din învățământul preuniversitar. De aceste burse vor beneficia peste 9.000 de elevi din Târgu Mureș. Astfel, vom aloca sume pentru burse, pentru ambele semestre ale anului școlar. Cuantumul aprobat este de 300 de lei/ lună/ elev pentru bursele de performanță, 130 de lei/ lună/ elev pentru bursele de merit, 120 de lei/ lună/ elev pentru bursele de studiu și 100 de lei/ lună/ elev pentru bursele de ajutor social. În următoarele ședințe, vom iniția și alte proiecte de hotărâre menite să sprijine educația tinerilor din Târgu Mureș”, a transmis Alex György.

Alex PĂTRAȘCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Atracții noi la Muzeul de Științe ale Naturii

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, împreună cu Kovács Mihály Levente, vicepreședinte al aceleiași instituții, …