Home / Politic / Senatorul Leonard Azamfirei, împotriva reducerii veniturilor personalului medical

Senatorul Leonard Azamfirei, împotriva reducerii veniturilor personalului medical

Senatorul social-democrat de Mureș Leonard Azamfirei, care deține și funcția de vicepreședinte al Senatului, a adresat miercuri, 24 martie, în plenul Senatului, o interpelare având ca subiect garantarea stabilității veniturilor personalului sanitar, adresată conducerii Ministerului Sănătății.

În opinia senatorului Leonard Azamfirei, intenția Guvernului României de a reduce veniturile personalului medical reprezintă o umilire a celor care de cele mai multe ori reprezentă ultima speranță a pacienților care luptă cu virusul SARS-CoV-2.

”În spatele unor cifre zilnice despre morbiditate și mortalitate, în spatele unor statistici care îngrijorează, înspăimântă sau revoltă, este efortul imens, riscul asumat și, din păcate, mult sacrificiu al unor oameni, al oamenilor în alb. Într-o perioadă în care pandemia COVID-19 pare departe de a se stinge – ba dimpotrivă, iar guvernanții știu foarte bine că cifrele cazurilor pe care le vedem zi de zi sunt doar un amăgitor vârf de iceberg al îmbolnăvirilor noi, reale, când terapiile intensive din toată țara sunt pline-ochi de apropiații unora dintre noi, am aflat, cu neplăcută surprindere, intenția maladivă a reprezentanților Guvernului de a reduce veniturile personalului medical. Cum este oare posibil ca, din spatele unor ziduri, birouri sau hârtii, să găsim soluția redresării economice și a prosperității țării în umilirea cadrelor medicale, cele pe umerii cărora stă azi tot ce ne sperie, dar și toate speranțele pentru prea mulți dintre cei dragi sau pentru noi înșine? Este revoltător pentru oricine are cea mai vagă idee despre ce se întâmplă azi în spitale că, în timpul în care resursa umană din sectorul medical este cea mai râvnită avuție a țărilor civilizate, România, prin reprezentanții ei de azi, găsește rezolvarea inechităților sociale umilind oamenii pe care se bazează acum întreaga societate”, a precizat senatorul Leonard Azamfirei.

Totodată, vicepreședintele Senatului a solicitat reprezentanților Guvernului ”o asumare a decenței, a normalității, a civilizației.”

”Stingherit, o dată în plus, de perpetua necongruență între ministerele care ne decid azi soarta, între propuneri meschine de reduceri și promisiuni de păstrare a veniturilor în sectorul medical, vă cer imperativ o asumare a decenței, a normalității, a civilizației. Din aceste motive, vă întreb dacă garantați personalului medical păstrarea puținului de care au parte în schimbul a ceea ce dăruiesc, astfel încât Memorandumul aprobat de Guvern, cu tema „Stabilirea principiilor care vor sta la baza reanalizării și elaborării cadrului legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, și care prevede explicit plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază, la nivel individual, memorandum semnat și de dumneavoastră, să nu afecteze în niciun fel veniturile personalului sanitar”, a mai arătat senatorul Leonard Azamfirei.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Tineri în acțiune”, proiect derulat în Protopopiatul Ortodox Reghin

În perioada 6-8 aprilie 2021, în Protopopiatul Ortodox Reghin au avut loc mai multe sesiuni …