Home / Administratie / Tarif majorat pentru depozitarea deșeurilor nepericuloase la Sânpaul

Tarif majorat pentru depozitarea deșeurilor nepericuloase la Sânpaul

Plenul Consiliului Județean Mureș a aprobat joi, 25 martie, într-o ședință ordinară de lucru, modificarea tarifului de operare al operatorului serviciului delegat, pentru activitatea de transport deşeuri de la stațiile de sortare la depozitul de deșeuri nepericuloase Sânpaul, de la 32,83 de lei/ tonă, fără TVA, la 31,46 de lei/ tonă, fără TVA, precum și modificarea tarifului de operare al operatorului serviciului delegat, pentru activitatea de depozitare, de la 78,33 de lei/ tonă, fără TVA, la 88,65 de lei/tonă, fără TVA.

”În conformitate cu prevederile articolului 10 din contractul de operare mai sus menţionat, operatorul depozitului solicită modificarea costurilor de operare pentru activităţile de depozitare și transport deşeuri (adresele SC Iridex Group Import Export SRL nr. 139/10 februarie 2021, nr. 278/4 martie 2021 și nr. 303/12 amrtie 2021), invocând următoarele aspecte: scăderea cantităţilor de deşeuri depozitate față de estimările din contract, modificarea preţului energiei electrice, modificarea tarifului la combustibil, modificarea preţului la consumabile, creşterea cheltuielilor cu munca vie ca urmare a aplicării prevederilor legale cu privire la salarizare respectiv modificarea unor funcţii, creşterea redevenţei prin actualizarea acesteia cu indicele preturilor de consum ”IPC”, conform articolului 11, alineatul 7 din Contractul de delegare. Cererea de modificare a tarifelor de operare a fost analizată din punct de vedere tehnic, economic și juridic, fiind solicitate o serie de documente justificative”, se precizează în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vaccinare din mașină și la Târgu Mureș?

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a anunțat joi, 13 mai, cu prilejul unei conferințe de …