Tensiuni și proces pentru un gard, la Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 325 Vizualizări

Tensiuni și proces pentru un gard, la Luduș

În vara anului 2020, pe adresa Primăriei orașului Luduș au fost expediate două sesizări făcute de cetățenii cartierului Roșiori, domiciliați pe strada Ciurgău, în legătură cu închiderea aleii care asigură accesul din strada Principală în strada Ciurgău.

Compartimentul „Cadastru și Agricultură” a analizat sesizările și a comunicat cetățeanului Gerendi Francisc, domiciliat în strada Principală nr. 114, următoarele: „Nu se justifică închiderea aleii și a canalului de către dumneavoastră, având în vedere că punerea efectivă în posesie s-a făcut până la canal și mai mult decât atât, pe această porțiune de teren există o conductă de gaz și stâlpi de iluminat public. Datorită punerii în posesie ați procedat la împrejmuirea suprafeței până la limita canalului”. Prin aceeași adresă, Primăria orașului Luduș îi făcea cunoscut cetățeanului Gerendi Francisc că are obligația de a elibera calea de acces și canalul pe care l-a ocupat abuziv. Această obligație nu a fost respectată și după cinci zile, conform legislației în vigoare, salariații de la Serviciul „Drumuri. Intervenții. Transport. Zone Verzi” (DITZV) conduși de Liviu Popa au procedat la tăierea gardului respectiv, instalat în mod abuziv, după opinia Administrației publice locale.

Litigiul ajunge în instanță   

După această acțiune, Gerendi Francisc a făcut o reclamație la Poliția orașului Luduș pentru tulburare de posesie.

„Suntem reclamați că am intrat abuziv pe proprietatea domnului și i-am demontat gardurile. Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) a dat două soluții diferite pentru aceeași speță și până la decizia instanței pasajul rămâne închis”, a declarat primarul orașului Cristian Moldovan. În legătură cu acest caz, Feher Ferenc spune că în urmă cu 15-20 ani cetățenii din strada Ciurgău au realizat un trotuar din dale de beton, fiind ajutați de Primăria orașului. Pe acest trotuar, oamenii din cele nouă case parcurgeau aproximativ 300 de metri până la strada Principală. Acum, după ce Gerendi Francisc a montat garduri metalice la ambele capete ale cărării trebuie să parcurgă doi kilometri. După acțiunea Primăriei și ancheta Poliției, urmată de litigiul din instanță nu se mai poate face nimic.

„Așteptăm o hotărâre judecătorească în funcție de care vom acționa în consecință. Din punctul nostru de vedere, oamenii din strada Ciurgău au dreptate. Există o cale de acces amenajată cu dale de beton, există un șanț care preia apele pluviale și le deversează în pârâu, există o conductă de gaze care merge la cele nouă familii și sunt patru stâlpi pentru iluminatul public. Este evident că atunci când s-au realizat aceste amenajări, acum 30-40 de ani, nu s-au construit pe un teren proprietate personală. Oare, atunci nu a fost nevoie de niște avize și aprobări?”, se întreabă retoric Kis Istvan, viceprimarul orașului Luduș.

Până la rezolvarea cazului, reprezentanții Primăriei orașului Luduș și cele nouă familii așteaptă soluția dată de instanța de judecată.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE