VIDEO: Învățământul „hibrid”, cea mai bună soluție, în opinia șefului ISJ Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 391 Vizualizări

VIDEO: Învățământul „hibrid”, cea mai bună soluție, în opinia șefului ISJ Mureș

Municipiul Reghin a intrat marți, 23 martie, în ”Scenariul roșu”. Pentru instituțiile de învățământ, acest lucru înseamnă, printre altele, că pentru anii terminali, în speță clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, vor avea un regim „hibrid”. Astfel, 50% dintre elevi vor învăța în regim online, iar cealaltă jumătate vor merge fizic la școală, prin alternanță.

Prof. dr. Sabin-Gavril Pășcan, inspector școlar general al județului Mureș, a declarat miercuri, 24 martie, pentru cotidianul Zi de Zi, că în condițiile epidemiologice de la ora actuală, această soluție „mixtă” este cea mai bună pentru elevii claselor terminale.

„Ordinul Comun prevede ca în scenariul roșu, clasele terminale să fie prezente la școală până la jumătate din efective. Nu este doar situația municipiului Reghin. În scenariul roșu mai sunt și alte unități de învățământ din județul Mureș. Bineînțeles, multe dintre ele sunt în mediul rural. În mediul urban, municipiul Reghin este cu mai multe unități de învățământ și cu mai multe efective de elevi. Toți colegii mei, directori și profesori, sunt pregătiți pentru un astfel de scenariu. Să nu uităm că anul trecut o mare parte din anul școlar s-a desfășurat într-un scenariu hibrid în care jumătate din efective erau acasă, iar jumătate erau la școală. Acest aspect se repetă și anul acesta, doar că la nivelul elevilor din clasele terminale. Acest lucru este din punctul meu de vedere foarte binevenit pentru că li se dă astfel elevilor posibilitatea de a interacționa cu profesorul. Explicațiile care se aduc atunci când elevul este fizic în sala de clasă sunt mult mai utile și mai benefice decât atunci când elevul își însușește cunoștințele printr-un dispozitiv și printr-o modalitate de transmitere a lecțiilor în regim online”, a declarat prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE