O nouă finanțare importantă pentru Primăria Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 771 Vizualizări

O nouă finanțare importantă pentru Primăria Luduș

Un nou proiect cu finanțare Regio va susține administrația publică locală din orașul Luduș și va asigura fondurile necesare pentru realizarea lucrărilor de modernizare și echipare a Casei de Cultură din oraș.

Fondurile solicitate de Primăria orașului Luduș, beneficiarul proiectului, sunt alocate din Programul Operațional Regional 2014-2020, prin prioritatea ce vizează regenerarea orașelor mici și mijlocii.

Detalii despre proiect

Proiectul cu titlul ,,Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Casa de Cultura din orașul Luduș, județul Mureș” are o valoare totală de 7.679.462 de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 7.455.396 de lei, respectiv 1.600.729 de euro. Termenul de finalizare al lucrărilor prevăzute în proiect este 31 decembrie 2023. 

,,După cum am mai spus, îmi place să cred că în orașul meu natal muncim împreună să construim un viitor pentru noi toți, aici. Alături de echipa primăriei, încercăm să atragem cât mai multe fonduri, prin aceste proiecte, pentru dezvoltarea orașului, să îmbunătățim infrastructura spațiilor publice și să oferim tuturor un motiv pentru a rămâne acasă. Cultura nu include numai arte și literatură, ci și modul de viață al comunității locale, oferind o scenă pentru exprimarea tradițiilor și a credințelor noastre. Servicii accesibile și de înaltă calitate, locuințe la prețuri accesibile, educație, cultură, locuri de muncă, servicii de îngrijire a copiilor, servicii medicale și transport public accesibil pentru toate zonele din oraș, acestea sunt obiectivele prin care ne propunem revitalizarea orașul Luduș”, a precizat Cristian Ioan Moldovan, primarul orașului Luduș.

Investiții prevăzute 

Potrivit informațiilor oferite de către reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, ,,clădirea Casei de Cultură va fi modernizată și reabilitată astfel încât circuitul funcțional să asigure o mai bună utilizare a spațiului existent și va fi recompartimentată prin refuncționalizarea și crearea unor noi spații necesare desfășurării activităților culturale, în condiții sporite de confort și siguranță în exploatare”.

De asemenea, prin cea de-a doua componentă a proiectului, din bugetul alocat, pe o suprafață de teren din vecinătatea Casei de Cultură, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 26, se va înființa un loc de joacă modern pentru copii.

,,Este cel de-al șaselea contract de finanțare Regio semnat cu Primăria orașului Luduș în această perioadă, 2014-2021, care astfel, atrage în total aproape 12 milioane euro pentru îmbunătățirea calității vieții celor peste 15 mii de locuitori. Suntem convinși că și acest proiect va fi realizat conform graficului de implementare, iar dovada stă în Parcul Tineretului, realizat prin fonduri Regio, inaugurat în luna mai 2020, aș spune chiar la timp pentru a oferi o oază de recreere după lock-down-ul din pandemie, un parc de cinci stele în care cetățenii doresc să-și petreacă timpul liber și care este și exemplu pentru multe localități. Celelalte proiecte deja sunt în implementare și execuție, fiind realizate lucrări de reabilitare termică a șase blocuri din oraș, se modernizează sistemul de iluminat public, se va construi o creșă, iar Școala gimnazială ”Ioan Vlăduțiu” va fi o unitate de învățământ cu săli de clasă, echipamente și mobilier la standarde europene. Suntem siguri că atât cetățenii, cât și vizitatorii vor aprecia modernizarea orașului, ce se va realiza până în 2023”, a precizat Simion Crețu, director general al ADR Centru.  

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE