Home / Invatamant / VIDEO: Materiale de protecție pentru personalul medical din școlile mureșene

VIDEO: Materiale de protecție pentru personalul medical din școlile mureșene

În data de 24 martie, unele dintre unitățile de învățământ din județul Mureș care au în dotare cabinet medical școlar au primit de la Direcția de Sănătate Publică Mureș materiale de protecție pentru personalul medical din aceste instituții. Printre altele, au fost distribuite și halate de protecție de unică folosință, dar și teste cu antigen.

Prof. drd. Sabin Gavril Pășcan, inspectorul școlar general al județului Mureș, a declarat în aceeași zi pentru cotidianul Zi de Zi că echipamentele sunt destinate doar cadrelor medicale din instituțiile de învățământ preuniversitar.

„Au fost distribuite nu doar costume de unică folosință, ci și teste cu antigen, viziere și măști înspre toate unitățile de învățământ care au cabinete medicale școlare sau care au contract cu medici de medicina familiei. Au fost distribuite aproximativ 6.000 de astfel de costume în tot județul, urmând să ajungă și în acele unități de învățământ în care UAT-urile (Unități Administrativ Teritoriale – n.r.) vor încheia protocoale de colaborare cu medicii de familie. Este nevoie de astfel de materiale pentru personalul medical calificat în vederea preluării de probe și aplicarea de teste antigen pentru elevii care prezintă simptomatologie la începutul zilei sau în timpul orelor de curs. Aceste materiale ajung doar la cadrele medicale din instituțiile de învățământ sau la medicul de medicina familiei care are contract încheiat cu Primăriile pentru a putea să susțină activitatea medicală specializată din cadrul unităților de învățământ”, a declarat prof. drd. Sabin Gavril Pășcan.

Alex PĂTRAȘCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Comunicat de presă privind ȋnceperea proiectului ”Granturi pentru capital de lucru acordat IMM-urilor” SC TRANSROAD GEZA SRL

Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share