VIDEO: Materiale de protecție pentru personalul medical din școlile mureșene Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 174 Vizualizări

VIDEO: Materiale de protecție pentru personalul medical din școlile mureșene

În data de 24 martie, unele dintre unitățile de învățământ din județul Mureș care au în dotare cabinet medical școlar au primit de la Direcția de Sănătate Publică Mureș materiale de protecție pentru personalul medical din aceste instituții. Printre altele, au fost distribuite și halate de protecție de unică folosință, dar și teste cu antigen.

Prof. drd. Sabin Gavril Pășcan, inspectorul școlar general al județului Mureș, a declarat în aceeași zi pentru cotidianul Zi de Zi că echipamentele sunt destinate doar cadrelor medicale din instituțiile de învățământ preuniversitar.

„Au fost distribuite nu doar costume de unică folosință, ci și teste cu antigen, viziere și măști înspre toate unitățile de învățământ care au cabinete medicale școlare sau care au contract cu medici de medicina familiei. Au fost distribuite aproximativ 6.000 de astfel de costume în tot județul, urmând să ajungă și în acele unități de învățământ în care UAT-urile (Unități Administrativ Teritoriale – n.r.) vor încheia protocoale de colaborare cu medicii de familie. Este nevoie de astfel de materiale pentru personalul medical calificat în vederea preluării de probe și aplicarea de teste antigen pentru elevii care prezintă simptomatologie la începutul zilei sau în timpul orelor de curs. Aceste materiale ajung doar la cadrele medicale din instituțiile de învățământ sau la medicul de medicina familiei care are contract încheiat cu Primăriile pentru a putea să susțină activitatea medicală specializată din cadrul unităților de învățământ”, a declarat prof. drd. Sabin Gavril Pășcan.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE