Home / Slider / IMPORTANT! Restricții speciale în șapte localități mureșene!

IMPORTANT! Restricții speciale în șapte localități mureșene!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat vineri, 26 martie, Hotărârea nr. 66, document care conține lista localităților pentru care începând de duminică, 28 martie, se vor aplica noile prevederi cuprinse în Hotărârea Guvernului nr. 348.

Mesaj pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară

Potrivit informațiilor furnizate de Cancelaria Instituției Prefectului – Județul Mureș, la data curentă sunt șase localități cu rată de incidență mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mica de 7,5 la 1.000 de locuitori, Nadeș, Cucerdea, Solovăstru, Bichiș, Voivodeni, Rușii Munți, precum și o localitate, Glodeni, cu rată de incidență mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori.

“172 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în județul nostru. Este o cifră care trebuie să ne dea de gândit și care ne îndeamnă la o respectare cât mai serioasă a măsurilor de protecție sanitară. Înțeleg că este dificil pentru noi, mureșenii, să ne întoarcem la stilul strict de viață din valurile 1 și 2 ale pandemiei și vă asigur că sunt alături de dumneavoastră, de fiecare mureșean. Avem de traversat împreună luna aprilie, o lună dificilă. Cu toate acestea, nu am nicio îndoială că vom depăși aceste dificultăți la fel ca de fiecare dată, împreună. Îmi doresc ca fiecare mureșean să își găsească puterea de a se proteja în fața bolii și de a-i feri pe cei dragi de pericol”, a precizat Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

Cele mai importante prevederi ale Hotărârii Guvernului nr. 348/2021 sunt:

Când rata incidenței într-o localitate depășește 4 la 1.000 locuitori (rată de incidență cuprinsă între 4-7,5 la 1.000 de locuitori):

– Circulația în afara locuinței/ gospodăriei fără restricții este permisă până la ora 20.00 (se aplică doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică). Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

– Activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/ prestări de servicii în spații închise şi/ sau deschise, publice şi/ sau private este limitată până la ora 18.00 (se aplică doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică). Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Excepție: în intervalul orar 18.00 – 5.00, pot activa operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

– Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/ fitness. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Când rata incidenței într-o localitate depășește 7,5/1.000 locuitori:

– Circulația în afara locuinței/ gospodăriei fără restricții este permisă până la ora 20.00 (se aplică pe durata întregii săptămâni). Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori.

– Activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/ prestări de servicii în spații închise şi/ sau deschise, publice şi/ sau private este limitată până la ora 18.00 (se aplică pe durata întregii săptămâni). Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori.

Excepție: în intervalul orar 18.00 – 5.00, pot activa operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Accident în Târnăveni

Pompierii militari au fost solicitați să intervină, vineri seara, 11 iunie, în urma producerii unui …