Campanie despre sănătatea orală Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 108 Vizualizări

Campanie despre sănătatea orală

Ministerul Sănătății finanțează și organizează, în luna martie, o campanie privind sănătatea orală, intitulată „Fii mândru de zâmbetul tău! Ai grijă de sănătatea ta orală!”.

Potrivit informațiilor oferite de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș, pe pagina web a instituției, campania, ,,aduce în atenția publică problematica sănătății orale pentru populația generală și are ca obiective creşterea numărului de persoane informate privind importanţa sănătăţii orale şi riscurile neglijării acesteia, a celor care adoptă comportamente sănătoase în vederea menţinerii sănătăţii orale precum și formarea unor deprinderi sănătoase şi încurajarea tratamentului precoce al potenţialelor probleme dentare, pentru a evita îngrijirile tardive, mai dificile şi mai costisitoare”.

,,Campania este implementată la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică a județului Mureș, și va include următoarele activități: transmiterea materialelor informative referitoare la sănătatea orală primite de la Institutul Național de Sănătate Publică București către rețeaua medicilor de familie, rețeaua de medicină școlară, Colegiul Medicilor Dentiști Mureș, rețeaua de asistenți medicali comunitari/ mediatori sanitari din județ, prin intermediul poștei electronice, tipărirea de postere precum și distribuirea lor în unitățile sanitare din județ, unitățile de învățământ preuniversitar, și asistenților medicali comunitari, postarea pe site-ul Direcției de Sănătate Publică a județului Mureș a comunicatului de presă și a materialelor primite de la Institutul Național de Sănătate Publică București”, au precizat reprezentanții DSP Mureș.

Câți români se spală corect pe dinți

Ultimul studiu cu 4.592 de respondenți efectuat în România de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică referitor la evaluarea practicilor privind menținerea sănătății orale arată că în ceea ce privește frecvența spălării zilnice pe dinți 18% dintre participanți se spală de mai puțin de două ori pe zi pe dinți, 33,7% se spală mai puțin de două minute pe dinți și doar 33,6% după ce mănâncă în maximum 15 minute.

”Numai 70,2% din respondenți au fost instruiți cu privire la tehnica corectă de periaj al dinților și doar 28,2% își schimbă lunar periuța de dinți. Referitor la mijoacele utilizate pentru asigurarea igienei orale: 1,9% nu utilizează pastă de dinți, doar 57,3% utilizează o pastă de dinți cu fluor, 24,7% folosesc doar periuța de dinți, 55,6% folosesc apa de gură și 29,5% ața interdentară. Un procent relativ mare, 48,7% utilizează guma de mestecat ca mijloc de asigurare a igienei orale iar 24,9% folosesc scobitori”, au transmis reprezentanții DSP Mureș.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE