Home / Cultură / Concurs de dramaturgie pentru tinerii pasionați de teatru

Concurs de dramaturgie pentru tinerii pasionați de teatru

Reprezentanții Teatrului Excelsior București organizează, în perioada februarie – octombrie 2021, a VII-a ediție a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți ,,New Drama”, care vizează toți tinerii pasionați de teatru și îi încurajează să își exerseze și să-și dezvolte tehnicile de scriere dramatică.

Potrivit unui anunț publicat pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Mureș, www.edums.ro, ,,în urma jurizării de către o comisie formată din profesioniști, șase dintre piese vor ajunge în etapa finală a proiectului, iar piesa câștigătoare va fi pusă în scenă și va intra în repertoriul Teatrului Excelsior”.

,,Etapa finală a concursului ,,New Drama” constă în: workshop de scriere dramatică pentru cei șase dramaturgi finaliști, susținut la Teatrul Excelsior de regizori și dramaturgi cunoscuți, spectacole lectură cu cele șase texte finaliste, la Teatrul Excelsior, jurizare: un juriu format din regizori și dramaturgi va alege piesa câștigătoare, spectacol: piesa câștigătoare va fi montată la Teatrul Excelsior în regim de spectacol profesionist și va intra în repertoriul teatrului, începând cu stagiunea 2021-2022”, au precizat reprezentanții ISJ Mureș.

Etapele de desfășurare a proiectului sunt următoarele: 15 mai 2021 – termenul limită pentru înscrierea textelor, 15 iunie 2021 – anunțarea titlurilor finaliste, septembrie 2021 – atelier de scriere dramatică, stagiunea 2021-2022 – spectacole lectură la Teatrul Excelsior, stagiunea 2021-2022 – premiera spectacolului montat pe baza piese câștigătoare.

Adolescenții sunt invitați să trimită o piesă într-un act, formularul de înscriere completat și o scrisoare de motivație, la adresa de e-mail secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Încodeiatul ouălor la muzeul „Anton Badea”, cu Anna Farkas din Lăureni

Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin a primit marți, 6 aprilie vizita a doi inimoși …