Home / Invatamant / FOTO-VIDEO: Ziua Mondială a Apei, întâmpinată de grupa ”Inimioarelor”

FOTO-VIDEO: Ziua Mondială a Apei, întâmpinată de grupa ”Inimioarelor”

Sanda Balasz, profesor în învățământul preșcolar la Grădinița cu Program Prelungit ,,Albinuța” din Târgu Mureș, a vorbit, într-un interviu acordat cotidianului Zi de Zi, despre Ziua Mondială a Apei, care se sărbătorește anual în data de 22 martie și care a fost întâmpinată cu entuziasm, atât de către personalul grădiniței, cât și de către copii.

Sanda Balasz, alături de celelalte două educatoare ale grupei mari, grupa ,,Inimioarelor”, Palotas Otilia și Lucia Șerbănuți, a sărbătorit Ziua Apei prin activități specifice, precum povești, ,,Povestea unei picături de apă”, ,,Legenda Dunării”, desene după povești, experimente cum ar fi fenomenul de capilaritate, plutirea, scufundarea, topirea, evaporarea, demonstrații ale stărilor de agregare și modelaj.

În cadrul acestor activități, a fost explicată importanța apei, cât de vital este să păstrăm apele curate, să nu aruncăm peturi și alte gunoaie în apă, să nu irosim apa de la robinet și să bem apă suficientă pentru a avea un organism sănătos, întrucât apa este esența vieții.

,,La grădiniță am făcut activități foarte interesante. Lor le place apa, este preferata lor, le place să se joace cu apă și atunci a fost prilejul perfect să o utilizăm în fiecare zi. Nu am sărbătorit doar luni, am sărbătorit și marți și miercuri și toată săptămâna o să ne jucăm cu apa”, a precizat Sanda Balasz.

,,Ne-am jucat cu bărcuțe, ne-am jucat cu pietricele. Am văzut cum la suprafață corpurile ușoare plutesc, iar cele mai grele, pietrele și scoicile se scufundă. Iarăși le-a plăcut foarte tare. Am văzut cum se topește zăpada și se transformă în apă. Bineînțeles că s-au și jucat cu apă și s-au stropit, asta se înțelege”, a adăugat Sanda Balasz.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Comunicat de presă privind ȋnceperea proiectului ”Granturi pentru capital de lucru acordat IMM-urilor” SC TRANSROAD GEZA SRL

Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share