INTERVIU cu Diana Vereș, voleibalistă de top din Mureș: „Pasiunea și lupta este cheia succesului” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1175 Vizualizări

INTERVIU cu Diana Vereș, voleibalistă de top din Mureș: „Pasiunea și lupta este cheia succesului”

Voleiul este un sport care dezvoltă resursele latente, scoțând în evidență îndemânarea, spontaneitatea, creativitatea și estetica. Un exemplu feminin care a dezvoltat din acest sport o pasiune este chiar o tânără de 19 ani, din Târgu Mureș, care a avut de-a lungul anilor o evoluție remarcabilă. Diana Vereș este studentă la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București și joacă în acest moment la CSO Voluntari, reușind să îmbine astfel sportul și studiile. 

Reporter: Când ți-ai descoperit pasiunea pentru volei?

Diana Vereș: Mi-am descoperit această pasiune de 8 ani. La început, sinceră să fiu, nu eram prea încântată de acest sport, însă am fost îndrumată și susținută de sora mea, care practica acest sport și am decis să mai dau o șansă și să o iau pe urmele ei.

Rep.: La ce echipă joci acum, pe ce post și în ce ligă?

D.V.: Momentan joc la CSO Voluntari, în divizia 1 feminin, și activez pe postul de atacant.

Rep.: La ce echipe și în ce ligă ai mai jucat în trecut? Poți să ne spui și câteva dintre cele mai frumoase etape de până acum în cariera ta?

D.V.: Chiar atunci când am început să joc volei, am jucat la Clubul Sportiv Școlar Târgu Mureș. Când avem cam 11 ani, am jucat la Speranțe, iar mai târziu, în 2016 m-am mutat la CSU Medicina unde am activat până în 2020, ba chiar am și debutat cu divizia 1 în 2018. Aici pot puncta faptul că în 2017 am cucerit argintul cu echipa de junioare de la CSU Medicina, la turneul de la Buziaș, iar ulterior am fost campioane la nivel național cu echipa de cadete, turneu care s-a desfășurat la Târgu Mureș, iar eu am fost declarată cea mai bună jucătoare a turneului. Mai târziu, în 2018, am câștigat locul 3 tot cu CSU Medicina, cu echipa de junioare de această dată. Turneul s-a desfășurat la București, unde am fost declarată jucătoarea cu cea mai bună primire. Tot în 2018, am fost convocată la Lotul Național pe postul de libero, iar în 2019, am cucerit încă un titlu și am fost declarată încă o dată cea mai buna jucătoare. Ulterior m-am mutat la CSO Voluntari, în București, unde joc și în momentul de față.

Rep.: Care este cea mai mare realizare a ta pe plan sportiv de până acum?

D.V.: Consider că toate turneele au fost importante pentru mine, în special pentru a mă dezvolta și pentru a progresa pe plan sportiv. Sper ca în continuare să am rezultate bune și să ajung unde mi-am propus.

”Am încercat să îmbin sportul cu școala, desigur școala este foarte importantă, de aceea mereu am pus-o pe primul loc”

Rep.: Ai avut momente în care ai simțit că vrei să renunți la sport?

D.V.: Da! Simțeam asta de multe ori, în special atunci când vedeam că prietenii mei ies în oraș sau merg la petreceri, iar eu eram presată de timp, mereu eram la antrenamente. Am vrut să renunț, dar cred că îmi place prea mult ceea ce fac și asta m-a ajutat să continui și să mă axez și mai mult pe volei. Pasiunea și lupta este cheia succesului, iar dacă nu renunți, poți ajunge foarte departe.

Rep.: Cum ți-ai împărțit timpul pentru antrenamente, meciuri și școală?

D.V.: Bună întrebare. Am încercat să îmbin sportul cu școala, desigur școala este foarte importantă, de aceea mereu am pus-o pe primul loc, însă sportul este ceea ce mă definește și am încercat să caut mereu un echilibru între cele două pentru a reuși să le duc la capăt.

Rep.: Care este cel mai mare plan și cea mai mare dorință a ta pe viitor în ceea ce privește sportul?

D.V.: Nu aș putea spune că mi-aș dori să joc la o echipă anume, însă tot ce pot să spun este că îmi doresc să joc în continuare si să ajung cât mai departe posibil. Acesta cred că este cel mai mare plan al meu pentru viitor.

Rep.: Ce sentimente te-au încercat atunci când ai fost declarată cea mai bună jucătaore?

D.V.: În acele momente… parcă nu mai ști de tine, nu ști ce se întâmplă în jurul tău. Fericirea și emoțiile sunt atât de mari, încât te blochezi și ajungi să conștientizezi reușita abia după. Am fost foarte fericită și mândră de mine. Nu avem cuvinte. Chiar și acum pot simți din nou acele sentimente.

„Am avut și o ofertă de a pleca în străinătate, în Franța mai exact”

Rep.: Ce alte oportunități ți s-au ivit? Ce alte uși ți-au fost deschise de când practici acest sport la nivel de performață?

D.V.: Am avut mai multe variante. Consider că am ales-o pe cea mai bună. Am avut și o ofertă de a pleca în străinătate, în Franța mai exact. Am refuzat-o. Cred că frica de a fi atât de departe de cei dragi și-a spus cuvântul și m-a făcut să renunț la această ofertă de a pleca în străinătate. Însă, mă repet, consider că am ales totuși cea mai bună opțiune pentru mine, în momentul de față.

Rep.: Cum te-ai adaptat la viața din București?

D.V.: Sunt un om căruia nu pot spune că îi place foarte mult liniștea, îmi place agitația, astfel, nu mi-a fost atât de greu să mă adaptez. Eu stau în Voluntari, la periferia Bucureștiului, unde aglomerația nu este la fel chiar ca și în București. Sunt destul de aproape de sala unde ne antrenăm, deci m-am adaptat repede.

Rep.: De câte victorii remarcabile ai avut parte până acum în cariera ta?

D.V.: Sinceră să fiu, nu știu să vă spun un număr exact. Țineam evidența la un moment dat, chiar la început. Pot să vă spun că am avut parte de foarte multe victorii. Bineînțeles, am avut și înfrângeri, dar victoriile au fost mai multe la număr.

A consemnat Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE