Home / Administratie / Târgumureșenii, îndemnați să își exprime opinia cu privire la străzile pietonale

Târgumureșenii, îndemnați să își exprime opinia cu privire la străzile pietonale

Reprezentanții Primăriei municipiului Târgu Mureș au lansat un comunicat vineri, 26 martie, pe site-ul oficial al instituției, prin care anunță că a devenit disponibil cetățenilor municipiului un chestionar prin care aceștia își pot exprima opinia cu privire la amenajarea străzilor Bolyai, George EnescușiScuarul din Piața Victoriei nr. 3, care se doresc a fi transformate în străzi pietonale temporare.

Chestionarul este valabil până în 12 aprilie 2021 și poate fi găsit pagina de Facebook a Primăriei municipiului Târgu Mureș.

“De astăzi, până pe 12 aprilie 2021, toți cei interesați pot completa Chestionarul disponibil on-line  privind elaborarea temei de proiectare aferente concursului de idei pentru amenajarea unor spații pietonale în centrul municipiului Târgu Mureş. Ce ne dorim? Un oraș mai prietenos, cu spații de promenadă, cu zone verzi, mai multă libertate de mișcare și nu în ultimul rând, un aer mai curat! Municipiul Târgu Mureș intenționează  să transforme străzile Bolyai, George EnescușiScuarul din Piața Victoriei nr. 3 (din faţa Primăriei) în zone pietonale și pentru biciclişti. Această transformare va fi  temporară, respectiv în zilele de sărbătoare, la sfârşit de săptămână și în a doua parte a zilelor lucrătoare. Concomitent cu această măsură, spațiul ocupat în prezent cu parcări va fi eliberat permanent pentru a face loc pietonilor. În acest sens, Primăria urmează să organizeze un concurs de idei adresat specialiştilor, pentru a găsi soluții tehnice şi estetice de transformare a acestor zone în spații urbane mai prietenoase față de om și mediu”, au transmis reprezentanții Primăriei municipiului Târgu Mureș.

Alex PĂTRAȘCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Exercițiu ISU în incinta Dafcochim

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ”Horea” al județului Mureș a organizat și desfășurat miercuri, …