Home / Business / Proiect finalizat de Fundația ADEPT Transilvania Saschiz

Proiect finalizat de Fundația ADEPT Transilvania Saschiz

Distribuie

Reprezentanții Fundaţiei ADEPT Transilvania din Saschiz au anunţat, vineri, încheierea unui proiect de susţinere a întreprinderilor cu profil non-agricol din mediul urban, finanţat din fonduri europene, în cadrul căruia peste 300 de persoane au beneficiat de formare antreprenorială şi au fost selectate 40 de planuri de afaceri pentru acordarea ajutorului de minimis.
Proiectul ”Antreprenoriatul – o alternativă de carieră excelentă (ACE)” s-a derulat pe o perioadă de 36 de luni şi are o valoare totală de 11.757.901,42 lei, din care 9.933.558,44 lei reprezintă cofinanţare din partea Uniunii Europene, reprezentând asistenţa financiară nerambursabilă prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.
”Proiectul a avut ca scop creşterea ocupării, prin susţinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană, prin promovarea culturii antreprenoriale şi dezvoltarea cunoştinţelor, aptitudinilor, deprinderilor antreprenoriale şi manageriale, în rândul a 300 de persoane (şomeri, persoane inactive, persoane angajate), care au domiciliul sau reşedinţa în judeţele regiunii Sud Muntenia, facilitând iniţierea de noi afaceri, încurajându-se astfel antreprenoriatul şi ocuparea pe cont propriu. Astfel, proiectul a contribuit la realizarea obiectivului axei prioritare 3, prin dezvoltarea competenţelor antreprenoriale, prin organizarea de cursuri de formare, înfiinţarea şi finanţarea de întreprinderi (finanţare 100% nerambursabilă, sub formă de ajutor de minimis) şi crearea de noi locuri de muncă, în cadrul întreprinderilor nou înfiinţate”, au arătat reprezentanții Fundaţiei ADEPT Transilvania, într-un comunicat de presă.
Potrivit comunicatului, pe lângă cele peste 300 de persoane care au beneficiat de formare antreprenorială şi au obţinut certificat de absolvire a cursului de competenţe antreprenoriale, recunoscut de ANC, au fost depuse 53 de planuri de afaceri, dintre care 40 vor beneficia de acordarea ajutorului de minimis.
În cadrul acestui proiect, 40 de persoane, administratori ai noilor firme, au beneficiat de stagii de practică, au fost subvenţionate 38 de IMM-uri şi au fost create 87 noi locuri de muncă.
Proiectul ”Antreprenoriatul – o alternativă de carieră excelentă (ACE)” a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, axa prioritară 3 ”Locuri de muncă pentru toţi”, obiectivul specific 3.7. – creşterea ocupării prin susţinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.
Beneficiarul proiectului a fost consorţiul format din Fundaţia ADEPT Transilvania, în parteneriat cu Societatea Comercială CECA şi Asociaţia ASURA. 

(www.agerpres.ro)

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Tranziție justă. Lista proiectelor aprobate pentru companii din județul Mureș

Distribuie A fost publicată lista intermediară a proiectelor evaluate, în cadrul programului Tranziție Justă, pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.