Home / Religie / Recital de pricesne în parohia Dumbrava

Recital de pricesne în parohia Dumbrava

În zi de aleasă sărbătoare, praznicul Bunei Vestiri, biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Dumbrava, protopopiatul Reghin, a fost joi, 25 martie gazda unui frumos eveniment cultural. După oficierea Taina Sfântului Maslu oficiată de părintele paroh Alin Șular, credincioșii prezenți a avut parte de un recital de pricesne susținut de soliste îndrăgite de muzică populară, Livia Sorlea, Ionela Moruțan și Diana German Duma.

„După săvârșirea slujbei, a avut loc un recital de pricesne specifice Postului Mare, susținut de către solistele de muzică populară Livia Sorlea, preoteasa Diana German Duma – fiice ale satului Dumbrava – și cunoscuta interpretă de folclor Ionela Moruțan. La final, în numele întregii comunități, am adresat cuvenitele mulțumiri tuturor preoților care au răspuns invitației de a participa la Taina Sfântului Maslu dimpreună cu membrii comunității noastre. Postul Mare este timp de rugăciune, postire, smerenie, pocăință și binefacere, prin lucrarea tămăduitoare și sfințitoare a Tainei Sfântului Maslu împlinindu-se cererile și rugăciunile credincioșilor. De asemenea, prin pricesnele interpretate de glasul duios al îndrăgitelor interprete, credincioșii au primit spor duhovnicesc, apropiindu-se și mai mult de Dumnezeu”, a precizat părintele paroh Alin Șular pentru www.reintregirea.ro.

Mulțumiri părintelui Alin Șular

Un moment special a fost pentru solista Diana German Duma la revenirea în satul natal.

„Am avut parte de o zi plină de încărcătură emoțională. După participarea la Taina Sfântului Maslu am înălțat Domnului câteva pricesne alături de colegele  dragi. A fost un moment special, am lăcrimat împreună cu credincioșii și părinții. Aici este părintele meu de suflet cu care am atâtea amintiri de copilă dar si părintele paroh care păstorește astăzi si ne adună atât de frumos ori de câte ori are ocazia. Mulțumim părintelui Alin pentru invitație! Dăm Slavă Lui Dumnezeu pentru toate! ”, a fost mesajul postat pe Facebook de solista  Diana German Duma, fiică a satului Dumbrava.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

(A. Z.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Moment de sărbătoare în Prăvălia Idicel. La mulți ani, tanti Veronica!

În urmă cu ceva ani poposeam pe Valea Idicelului, mai exact la Idicel Pădure, curios …