Arena, încă un pas spre turneul final Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1252 Vizualizări

Arena, încă un pas spre turneul final

Echipa de handbal junioare 1 CS Arena Târgu Mureș a mai făcut un pas spre calificarea la turneul final. Calificate pentru faza a doua a competiției de pe primul loc al seriei E, mureșencele au fost repartizate în Grupa Valoare 3 pentru faza a doua. Aici cele trei calificate din grupele primei faze au dus cu ele rezultatele directe, iar în faza a doua urmau să întâlnească primele trei clasate în seria cu care s-a alcătuit noua grupă. Astfel, alături de CS Arena, din grupa 3 mai fac parte CSS Viitorul Cluj și CSS Drobeta Turnu Severin venite din grupa E, ACS Tonic 2012 Oradea, CSS 2 și CS Marta Baia Mare din seria F. Cele 6 echipe pornite la drum cu câte 4 jocuri disputate în prima fază cu cele două colege de grupă au susținut la sfârșitul săptămânii turneul-tur al celei de-a doua faze. În cele trei jocuri disputate în sala Vasile Alecsandri din Baia Mare fetele de la Arena au câștigat două, 36-28 (22-14) cu CS Marta și 36-25 (19-13) cu ACS Tonic. Între cele două victorii mureșencele au cedat la limită, 23-24 cu gazdele de la CSS 2, după ce la pauză conduceau cu 12-11.

Încă un hop de trecut

Înaintea celor trei etape din returul fazei a doua CS Arena ocupă locul secund, cu 10 puncte, la egalitate cu clujencele de la Viitorul, în fața cărora au cedat un joc în prima fază. Pentru turneul final se califică primele două clasate în cele trei grupe și două din cele clasate pe locurile 3, deci va fi nevoie de noi victorii la ultimul turneu, programat în perioada 23-25 aprilie, locul de desfășurare urmând a fi stabilit.

Prima poziție în grupa mureșencelor este ocupată de băimărencele de la CSS 2, neînvinse după 7 jocuri, dar cu două victorii la limită în disputele din cadrul acestui turneu.

Cele mai multe goluri ale CS Arena au fost înscrise de cele două jucătoare care evoluează sub formă de împrumut și la echipa vâlceană SCM din primul eșalon, componente ale lotului național de tineret al României, Andreea Țîrle și Corina Lupei, cu 18, respectiv 14 goluri.

Lotul condus de antrenorii Liana Costea și Dorin Mureșan la acest turneu le-a mai avut în componență pe: Szász Boglarka, Both Edina și Bianca Jitaru (portari), Gál Anna, Ștefania Virag (câte 12 goluri), Alexandra Țifui (10 goluri), Oana Sîrb (8), Anita Moldovan, Alexia Gherghe (câte 6), Ingrid Todeila (5), Olivia Opriș (4), Daria Vasi și Ioana Mureșan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE