Home / Administratie / EXCLUSIV! Proces de 4,7 milioane de lei între ABA Mureș și ANAF!

EXCLUSIV! Proces de 4,7 milioane de lei între ABA Mureș și ANAF!

Distribuie

Un complet de judecată al Secției de Contencios Administrativ și Fiscal de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României a dat dreptate, definitiv, în data de 16 martie 2021, Administrației Națională ”Apele Române” – Administrația Bazinală de Apă (ABA) Mureș într-un proces împotriva Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Brașov – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Mureș. Miza ineditului proces, derulat între două instituții ale statului, a fost cu atât mai mare cu cât la mijloc se află și o sumă consistentă, de 4.709.601 de lei, pe care Instanța Supremă a decis că ABA Mureș o va recupera de la Ministerul Finanțelor.

Recursul ANAF, respins de Instanța Supremă

Potrivit paginii web a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, www.scj.ro, Instanța Supremă a dat următoarea soluție finală: ”Respinge recursul declarat de Rus Ioan (care are calitatea de expert – n.r.) împotriva încheierii de şedinţă din data de 19 ianuarie 2017 a Curţii de Apel Târgu Mureş – Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal, pentru lipsa calităţii procesuale active. Respinge recursul declarat de pârâta Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Mureş în nume propriu, precum şi în numele Direcţiei Generale Regională a Finanţelor Publice Galaţi împotriva sentinţei nr. 107 din data de 7 mai 2018 a Curţii de Apel Târgu Mureş – Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 16 martie 2021.”

Conform portalului instanțelor din România, www.portal.just.ro, în același dosar, la data de 7 mai 2018, Curtea de Apel Târgu Mureș decidea următoarele: ”Exonerează reclamanta de la plata obligaţiilor fiscal stabilite conform dispoziţiilor anulate mai sus în cuantum de 3.458.203 de lei plus 1.117.678 de lei plus 133.720 de lei, precum şi de la plata dobânzilor plus majorărilor şi penalităţilor de întârziere aferente acestor sume. Obligă pârâta, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Mureș să restituie reclamantei toate sumele de plată de mai sus şi achitate deja de aceasta.”

Onorariul de succes, declinat de avocați

Interesele ABA Mureș în acest proces dificil au fost apărate de Cabinetul Individual de Avocatură Vasile Costea din Târgu Mureș, mai exact de o echipă de avocați alcătuită din av. Vasile Costea, av. Raul Miron, av. Cristina Muntean și av. Sojka Timea Miron. De remarcat faptul că potrivit unor surse extrem de credibile din conducerea ABA Mureș, echipa Cabinetului Independent de Avocatură Costea Vasile din Târgu Mureș nu a dorit să beneficieze prin contractul de reprezentare și asistență juridică de onorariu de succes calculat asupra sumelor recuperate.

Contactat de echipa Zi de Zi, avocatul Vasile Costea a confirmat acest fapt, însă a refuzat, cu eleganță, să furnizeze detalii suplimentare despre decizia de a nu beneficia de onorariu de succes, invocând regulile de discreție care caracterizează profesia de avocat.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO – Mașină în flăcări pe dealul Cerghidului. S-a aprins în timpul mersului

Distribuie O mașină a luat foc din senin în timpul mersului pe raza localității Cerghid. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.