Home / Politic / Florin Buicu (PSD) propune ”un parteneriat corect cu populația” pentru gestionarea pandemiei

Florin Buicu (PSD) propune ”un parteneriat corect cu populația” pentru gestionarea pandemiei

Distribuie

Deputatul social-democrat de Mureș Florin Buicu a participat luni, 29 martie, la o emisiune difuzată de postul de televiziune Antena 3, prilej cu care a acuzat de minciună Guvernul condus de Forin Cîțu.

”Românii au fost mințiți și sunt mințiți în continuare”

Unul din subiectele dezbătute în cadrul emisiunii se referă la protestele care au avut loc în mai multe orașe din țară, împotriva modului în care autoritățile de la București gestionează pandemia de COVID-19.

”Am vorbit aseară la Antena 3 și despre protestul de la Târgu Mureș. La Târgu Mureș, cei din HoReCa au subliniat din nou faptul că sunt mințiți, că sumele de sprijin care au fost promise că vor fi plătite de anul trecut (deh, promisiune electorală a actualei guvernări toxice) nu au fost achitate nici acum și nici nu se întrevede clar și predictibil data la care vor fi primi sprijinul promis. Românii au fost mințiți și sunt mințiți în continuare. Asta o recunoaște și o declara inclusiv ministrul Sănătății, domnul Vlad Voiculescu, atunci când ne spune că pentru a-i convinge pe români să meargă la vot anul trecut, indicatorii de incidența ai îmbolnăvirilor au fost “îmbunătățiți”. Acesta este motivul protestelor: românii nu mai au încredere în actuala guvernare toxică, mincinoasă. Fără un parteneriat corect cu populația, fără prezentarea predictibilă a acțiunilor și rezultatelor acestora, fără informarea corectă a populației, fără testare, fără măsurile de protecție a economiei, evoluția societății românești este pe un drum greșit, atât pentru combaterea efectelor pandemiei asupra sănătății, dar și asupra economiei”, a precizat marți, 30 martie, pe pagina sa de Facebook, vicepreședintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților.

Trimitere către ”Pactul pentru Sănătate”

Totodată, deputatul Florin Buicu a reamintit câteva dintre demersurile recente ale social-democraților menite să aibă ca efect gestionarea pandemiei, propuneri ignorate de actuala coaliție de guvernare.

”Domnul Cîțu ne spunea că face apel la specialiștii PSD. E o propunere toxică și mincinoasă, așa cum este domnul Cîțu care ne spunea că “sănătatea nu trebuie să fie prioritate”. Are la îndemână domnul prim ministru apelul făcut anul trecut pentru încheierea unui “Pact pentru Sănătate”, are la îndemână scrisoarea deschisa adresată președintelui Johannis și partidelor parlamentare la data de 18 noiembrie de președintele PSD, Marcel Ciolacu, care au atașate setul de măsuri propuse de PSD.

Mai are la îndemâna textul moțiunii simple depuse de PSD împotriva ministrului Sănătății, care nu numai a criticat ci a și propus în textul moțiunii și măsurile care se impun, propuse de specialiști. Mesajul pe care îl dau romanii în stradă este clar: nu mai mințiți! Guvernați în folosul românilor și României! Guvernați sau plecați!”, a punctat deputatul Florin Buicu.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.