Home / Recomandări zi de zi / Conferință națională în domeniul psihologiei, la Târgu Mureș

Conferință națională în domeniul psihologiei, la Târgu Mureș

Reprezentanții Asociației de Terapie a Acceptării și Angajamentului (ACT) au anunțat organizarea, în perioada 7 – 9 mai, a primei ediții a Conferinței Naționale ACT cu tema „Extinderea abilităților clinice – dezvoltare profesională și personală”, la care vor participa inclusiv specialiști ACT Mureș, care vor susține o serie de evenimente online privind implicațiile clinice ale dezvoltării flexibilității psihologice în psihologia medicală.

ACT Mureș reprezintă o comunitate de psihoterapeuți implicați în practica și cercetarea psihoterapiei bazate pe proces, care își desfășoară activitatea în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Potrivit unui anunț publicat pe Blogul Studentului, blog.umfst.ro, ,,evenimentele vor aborda următoarele subiecte cu importante aplicații practice: Lector univ. dr. Cosmin Popa, psiholog: „Tehnici ACT integrate în TCC pentru tulburările din spectrul DSM-5 rezistente la tratamentul psihofarmacoterapeutic”, Psiholog drd. Alina Schenk: „Tehnici ACT integrate în tratamentul TCC al tulburărilor emoționale asociate bolilor neurologice degenerative”, Psiholog drd. Cristiana Cojocaru: „Tehnici ACT și TCC pentru gestionarea anxietății și depresiei asociate durerii cronice”.

„În cadrul conferinței, vor avea loc ateliere practice susținute de speakeri naționali și internaționali, inclusiv Steven Hayes, Russ Harris și Rikke Kjelgaard. Alături de echipele naționale din București, Cluj și Timișoara, echipa ACT Mureș va susține o serie de evenimente online privind implicațiile clinice ale dezvoltării flexibilității psihologice în psihologia medicală”, a transmis lector univ. dr. Cosmin Popa.

Informații privind programul conferinței se pot obține accesând linkul: http://www.actromania.ro/conferinta-act-2021-2/.

Studenții UMFST găsesc mai multe detalii accesând linkul: https://blog.umfst.ro/online-events-in-the-field-of-contextual-behavioral-sciences-and-acceptance-and-commitment-therapy/.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sărmașu, un oraș în fază de „re-proiectare”

Putem presupune că a primi investitori într-o localitate care nu are pusă la punct infrastructura, …