Home / Reghin / Reghinean reținut pentru furt și înșelăciune

Reghinean reținut pentru furt și înșelăciune

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Reghin au identificat marți, 30 martie, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Reghin, bănuit de comiterea a infracțiunilor de furt și înșelăciune.

”În fapt, din cercetări a reieşit că la data de 29 martie, cel în cauză, sub falsa calitate de angajat al unei companii de distribuție de energie electrică, cu acordul persoanei vătămate, o femeie de 86 de ani, ar fi pătruns într-o locuință din municipiul Reghin. Bărbatul ar fi solicitat și primit de la aceasta, suma de 160 de lei, reprezentând contravaloarea unei facturi presupusă a fi neachitată. Totodată, persoana bănuită ar fi sustras din locuință suma de 50 de lei, precum și o pereche de cercei. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 700 de lei, acesta fiind recuperat și predat persoanei vătămate”, a transmis Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

În urma administrării probatoriului, la data de 30 martie, faţă de bărbatul în cauză, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore,  fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureş.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt și înșelăciune, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin.

Recomandări utile

Pentru prevenirea faptelor de furt din locuință, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș vă recomandă:

În cazul în care la uşa dvs. se prezintă persoane drept angajate ale companiilor de energie, telefonie, gaze solicitaţi actele de identitate ale acestora şi eventual notaţi-vă datele din cartea de identitate, legitimaţia de serviciu şi ordinul de serviciu. Nu puţine au fost cazurile când, profitând de naivitatea unor persoane, hoţii pretextând că efectuează operaţiuni de verificare/revizie  a instalaţiei de utilizare a gazelor naturale, curent sau telefonie au acţionat într-un moment de neatenţie al locatarului! (ex: până una dintre persoane discuta cu victima, cealaltă „avea nevoie” de un pahar cu apă sau la toaletă, şi profita pentru a sustrage diverse bunuri).

Atenţie la persoanele care pretind că au fost trimise de către autorităţile locale, efectuează presupuse servicii de dezinsecţie/deratizare şi vă solicită să le achitaţi diferite sume de bani pentru serviciile prestate, vă reamintim faptul că astfel de servicii sunt întreprinse în mod organizat prin intermediul asociaţiilor de proprietari, locatarii fiind înştiinţaţi în prealabil de preşedinţii de asociaţii, iar contravaloarea acestor servicii se realizează prin intermediul asociaţiilor de proprietari, din fondurile constituite prin achitarea periodică a taxelor către acestea.

Evitaţi persoanele care vând sau cumpără diverse bunuri! Dumneavoastră aţi putea achiziţiona la un „preţ convenabil” un bun care a fost furat de la altcineva. Vă recomandăm totodată să vă notaţi seriile aparatelor electronice şi electrocasnice pe care le deţineţi! Acestea ar putea fi mult mai uşor identificate de poliţişti în cazul în care sunt recuperate!

Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă! Se întâmplă să dormiţi, să fiţi în baie sau în curte, iar în acest timp, în doar câteva secunde, cineva să vă ia din locuinţă, în special, geanta, portmoneul, telefonul, banii… (obiecte pe care, frecvent, le ţinem la vedere).

Folosiţi eficient interfonul!! Dacă nu sunteţi atenţi, s-ar putea să deschideţi unui hoţ!! Nu vă lăsaţi convinşi de diverse motive sau calităţi pe care persoana respectivă spune că le are: de la poştă, de la citit contoare, reclame etc. Persoanele care au cu adevărat treabă în bloc, au cartelă de acces!! Ceilalţi nu au de ce să intre!! Şi nu ezitaţi să întrebaţi la cine se duc persoanele care intră deodată cu dvs. în bloc, profitând de faptul că s-a deschis uşa, ori cel puţin fiţi atenţi unde se duc!

Nu lăsaţi ferestrele deschise (nici rabatate) la apartamentele de la parter sau la case, chiar dacă sunteţi acasă, dar nu aveţi posibilitatea supravegherii lor!

Nu faceţi publică plecarea dvs. şi rugaţi vecinii să vă supravegheze locuinţa pe timpul cât lipsiţi de acasă. Procedaţi la fel şi dvs. când aceştia sunt plecaţi.

Asiguraţi un iluminat corespunzător atât în curtea casei, cât şi în preajma anexelor.

Nu permiteţi copiilor să deschidă uşa persoanelor necunoscute, chiar dacă spun că sunt trimise de dvs. sau de rude; consecinţele pot fi grave.

Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi.

În cazul în care aţi pierdut o cheie, înlocuiţi imediat încuietoarea sau lacătul; acest lucru este recomandat şi în cazurile de schimb de locuinţă.

Dacă sesizaţi o spargere, anunţaţi de îndată Poliţia!

Furnizaţi Poliţiei toate datele pe care le deţineţi în legătură cu o eventuală spargere.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Ursul Brun evoluează: devine orășean

De ceva vreme se pare că urșii brun au început să pătrundă tot mai des …