Home / Administratie / Ajutoare de la Uniunea Europeană la Luduș

Ajutoare de la Uniunea Europeană la Luduș

Începând cu data de 25 martie 2021, Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei orașului Luduș a început cea de-a doua etapă de distribuire a produselor alimentare asigurate de Uniunea Europeană  în cadrul Programului Operațional „Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD”.

Direcția de Asistență Socială  din Primăria orașului Luduș a nominalizat un număr de 578 de persoane care au dreptul să primească pachetul cu alimente. Beneficiarii sunt familiile și persoanele singure care au dreptul la un venit minim garantat acordat prin dispoziția scrisă a primarului Cristian Moldovan, conform Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat. Au dreptul la acest ajutor și membrii familiilor care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei, drept acordat conform Legii 277/2010, privind alocația pentru susținerea familiei.

Daniel Moca, inspector în asistența socială din cadrul Primăriei orașului Luduș, ne-a declarat că „pachetele se pot prelua de la Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu”, de luni până vineri între orele 9.00 – 13.00 de către destinatarii  finali care prezintă un act de identitate în original”. Cutia cu alimente cântărește 25,3 kilograme și conține 5 kilograme de făină albă, 4 kilograme de mălai, 0,800 kilograme paste făinoase, 4 litri de ulei, 2 kilograme de zahăr, 4 kilograme de orez, 0,900 kilograme conserve de carne de porc, 1,5 kilograme conserve de carne de vită, 1 kilograme de pateu de ficat, 1,440 kilograme compot, 0,360 kilograme gem și 0,360 kilograme gem dietetic de fructe.

Persoanele care sunt în drept se pot prezenta la Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” până în ziua de 8 mai 2021.

Ioan A. BORGOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Comunicat de presă privind ȋnceperea proiectului ”Granturi pentru capital de lucru acordat IMM-urilor” SC TRANSROAD GEZA SRL

Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share