Home / Business / Mureș: Proiect privind educația financiară a tinerilor

Mureș: Proiect privind educația financiară a tinerilor

Banca Națională a României (BNR) Agenția Mureș a organizat, în perioada 22-26 martie, în școlile din județele Mureș și Harghita ,,Săptămâna mondială a banilor”. 

Proiectul ,,Săptămâna Mondială a Banilor – 2021” este parte a campaniei globale de conștientizare a importanței banilor, la care participă peste 170 de țări de pe toate continentele. Proiectul are rolul de a crește nivelul de educație financiară al copiilor și tinerilor, precum și cel al incluziunii financiare.

La acest proiect au participat un număr de aproximativ 1.255 de elevi, din 11 unități școlare din județele Mureș și Harghita, au fost susținute 43 de prezentări, din care 20 destinate claselor primare, 19 celor gimnaziale și 4 elevilor de liceu.

Pe parcursul acestei săptămâni reprezentanți ai băncii centrale din București și din rețeaua teritorială au derulat activități pe teme financiar-bancare adresate unui număr de aproximativ 15.825 de elevi.

Activitățile educative ce se încadrează în tematica propusă la nivel mondial, au stat la baza dezbaterilor online dintre elevi și reprezentanții BNR, pe subiecte precum: elaborarea unui buget, planificarea financiară, economisirea, inflația, elemente de siguranță ale banilor, mijloace moderne de plată.

BNR s-a implicat în acest proiect educațional considerând că în prezent, în contextul pandemiei COVID-19, este important să continue interacțiunea cu tinerii, astfel încât aceștia să poată dobândi abilități și cunoștințe pentru abordarea problemelor financiare.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Atracții noi la Muzeul de Științe ale Naturii

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, împreună cu Kovács Mihály Levente, vicepreședinte al aceleiași instituții, …