Home / Slider / Restricții de circulație, în funcție de rata de incidență

Restricții de circulație, în funcție de rata de incidență

Distribuie

Reprezentanții Prefecturii – Județul Mureș au remis un comunicat joi, 1 aprilie, pe pagina oficială a instituției, în care se stipulează restricțiile de circulație în afara locuinței în funcție de rata de incidență a cazurilor de COVID-19 dintr-o localitate la mia de locuitori.

Astfel, dacă incidența este sub 4‰ de locuitori, circulația este fără restricții în intervalul 5.00 – 22.00, indiferent de ziua săptămânii. Dacă aceasta depășește 4‰, dar rămâne sub 7,5‰, circulația fără restricții menționată anterior este posibilă doar de luni, până joi, în weekend urmând ca, în weekend impunându-se circulația nerestricționată doar între 5.00 – 20.00. Dacă rata de incidență depășește 7,5‰, circulația fără restricții este legală doar între 5.00 – 20.00. Există o excepție de la aceste reguli, anume între 3 și 4 aprilie și 1 și 2 mai, cu ocazia sărbătorilor pascale Catolice și Ortodoxe. În aceste zile, circulația liberă fără declarație pe proprie răspundere este posibilă între 20.00 – 2.00.

„Circulația persoanelor este permisă în funcție de intervalul orar, după cum urmează: în localitățile care au incidența sub 4‰ – de luni până duminică – este permisă, fără restricții, circulația persoanelor în intervalul orar 5.00 – 22.00. În localitățile în care incidența este de peste 4 ‰ – de luni până joi este permisă, fără restricții, circulația persoanelor în intervalul orar 5.00 – 22.00 – de vineri până duminică este permisă, fără restricții, circulația persoanelor în intervalul orar 5.00 – 20.00. În localitățile în care incidența este peste – de luni până duminică este permisă, fără restricții, circulația persoanelor în intervalul orar 5.00 – 20.00. Deplasarea în afara locuinței este permisă, indiferent de rata incidenței, în afara intervalelor menționate, în baza declarației sau adeverinței de serviciu doar în cazul motivelor excepționale: – în interes profesional – asistență medicală, vaccinare, cumpărarea de medicamente – tranzitarea localității, dovedită prin bilet sau modalitatea de plată a călătoriei – îngrijirea copiilor/ bătrânilor sau decesul rudelor – persoane aflate în pericol sau risc iminent cu apelare la numărul de urgență 112 (inclusiv victimele violenței domestice). În 3 și 4 aprilie – Paștele Catolic – în intervalul orar 20.00 – 2.00 este permisă circulația fără restricții. În 2 și 3 mai – Paștele Ortodox – în intervalul orar 20.00 – 2.00 este permisă circulația fără restricții”, au transmis reprezentanții Prefecturii Mureș.

Detalii suplimentare pot fi găsite pe siteurile oficiale recomandate de reprezentanții instituției mureșene, ms.prefectura.mai.gov.ro, aspms.ro sau cetrebuiesafac.ro. De asemenea se pot urmări link-urile aferente postării originale pe pagina de Facebook a Prefecturii Mureș.

Alex PĂTRAȘCU


De asemenea, verificati

Finanțare de 1,9 milioane de lei pentru Sânpetru de Câmpie

Distribuie Primarul comunei Sânpetru de Câmpie, Spiru Șerban Crăciun, a semnat marți, 7 februarie, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.