Teqballul prinde contur în Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 279 Vizualizări

Teqballul prinde contur în Mureș

Printr-un comunicat de presă remis joi, 1 aprilie, de către Biroul de Presă al Consiliului Județean (CJ) Mureș, se arată că președintele CJ, Péter Ferenc, împreună cu Kovács Mihály Levente, vicepreședinte al aceleiași instituții, au participat la o întrevedere oficială cu reprezentanții Teqball Romania, președintele Teodor Luca și Szántó Lóránt, arbitru al acestui sport.

Întâlnirea s-a concretizat în semnarea  unui contract de colaborare între CJ Mureș și Asociaţia – Club Sportiv Teqball Mureș. Prin urmare, consiliul Județean se „Consiliul Județean sprijină organizarea Competiției ”Romanian Teqball Challenger Series” – etapa a II-a, în perioada 23-25 aprilie 2021, precum și înființarea Centrului Național de Dezvoltare în Teqball din România.”

„Președintele Consiliului Județean, Péter Ferenc, vicepreședintele Kovács Mihály Levente și președintele TeqballRomania, Teodor Luca, împreună cu arbitrul de teqball Szántó Lóránt, au semnat astăzi un contract de colaborare între Consiliul Județean Mureș și Asociaţia – Club Sportiv Teqball Mureș, în vederea sprijinirii dezvoltării sportului Teqball în județul Mureș. Potrivit protocolului de colaborare, Consiliul Județean sprijină organizarea Competiției ”Romanian Teqball Challenger Series” – etapa a II-a, în perioada 23-25 aprilie 2021, precum și înființarea Centrului Național de Dezvoltare în Teqball din România, în scopul popularizării acestui sport și în județul Mureș. Dezvoltarea acestui sport urmează a se realiza pe diferite terenuri de sport – școli, licee, baze sportive și chiar parcuri. Consiliul Județean Mureș oferă servicii logistice care constă în acordarea de materiale promoționale, respectiv prin asigurarea activităților de comunicare publică pentru evenimentele ce se vor desfășura în limbile română și maghiară. Consiliul Județean Mureș nu va avea obligații financiare în derularea acestui protocol”, se arată în comunicat.

Un sport tânăr

Cu toate că este nou, Teqballul cunoaște o creștere foarte rapidă în popularitate la nivel mondial.

„Teqball este sportul cu cea mai rapidă dezvoltare la nivel mondial, la doar 3 ani de la apariție – 2017. Este un sport care se joacă pe o masă curbată cu o minge obișnuită de fotbal (de aici motto-ul acestui sport ”The world is curved”/Lumea este curbată), un sport foarte accesibil din toate punctele de vedere. Inventatorii sunt Borsányi Gábor, Huszár Viktor Dénes și Gattyán György. Noul sport a fost prezentat oficial de fotbalistul Ronaldinho – ambasadorul sportului – la Budapesta în anul 2016”, se amintește în aceeași sursă.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE