VIDEO: Primarul și viceprimarii municipiului Târgu Mureș au plantat copaci Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 570 Vizualizări

VIDEO: Primarul și viceprimarii municipiului Târgu Mureș au plantat copaci

Joi, 1 aprilie, primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, împreună cu viceprimarii Portik Vilmos și Alex Gyorgy, au participat la o acțiune de plantare a puieților pe strada Tisei, în cartierul Unirii. Edilul șef a declarat în cadrul evenimentului că este o acțiune de amploare a serelor prin care se dorește înverzirea orașului. Mai mult, există predicții că la anul va continua acțiune chiar mai intens.

„Împreună în organizarea Serelor se face o acțiune de plantare pe raza Municipiului Târgu Mureș, mai ales pe aliniamentele stradale unde copacii au fost eliminați, tăiați și s-a transformat zona verde în parcări. Asta este o reconversie. În această primăvară circa 300 de puieți sunt plantați pe raza municipiului, dar ne pregătim ca la anul viitor să fie și mai mulți puieți plantați. Plus vor fi parcurile din zona Kauflant de pe Gheorghe Doja. Acolo s-a făcut o amenajare de parc, peste 1.000 de flori, tuia, boscheți, și alte plante ornamentale au fost plantate ca să redăm orașului frumusețea, iar spațiile contribuie la a ne simți mai bine în orașul nostru”, a declarat Soós Zoltán.

Un oraș verde, cu aer curat

Primarul municipiului se declară optimist și consideră că dacă astfel de evenimente vor continua, în 4-5 ani, Târgu Mureșul va fi schimbat radical, într-un oraș plăcut vederii dar și cu o calitate a vieții mai ridicată.

„Eu sunt un adept al protecției mediului și îmi amintesc din copilărie că acest oraș avea parcuri, avea copaci mari, arbori frumoși. Foarte mulți dintre ei au fost tăiați în ultimii 20 de ani. A schimbat complet aspectul orașului, dar mai grav este că aceste aliniamente de copaci sunt și filtre naturale care reduc foarte mult cantitatea de praf din aer și este foarte important să redăm aerul curat orașului. Să fie Târgu Mureșul un oraș verde. Eu sper că în 4-5 ani lucrurile se vor schimba radical și o să fie mult mai multe parcuri și zone verzi unde putem să ne relaxăm și să simțim efectele acestor plantări. Vor fi și alte astfel de acțiuni. Avem zone de parcuri, zone verzi unde încă nu s-au făcut plantări. Aici vrem nu doar plantare de arbori, dar dorim să avem amenajate și alei și bănci, spații pentru pietoni, spații pentru localnici și pentru asta vom avea nevoie măcar de o proiectare ca să vedem cum vor fi amplasate aceste plantări”, a punctat Soós Zoltán.

Mai mult, viceprimarul Alex Gyorgy a spus, la același eveniment, că acțiunea de plantare a puieților cu siguranță va crește calitatea vieții locuitorilor, acesta fiind chiar scopul.

„Mă aflu astăzi aici deoarece direcția Primăriei Târgu Mureș este una clară, anume dimensionarea spațiului verde pentru calitatea vieții locuitorilor Municipiului Târgu Mureș. Se fac mai multe plantări în mai multe locuri pentru a înverzi orașul și a avea o calitate a aerului foarte bună”, a punctat edilul.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE