Home / Altele / Samsung S20: Simplu, Ultra sau Plus? Pe care să îl cumperi

Samsung S20: Simplu, Ultra sau Plus? Pe care să îl cumperi

Distribuie

Să cumperi drept telefon nou un Samsung S20 Ultra, S20 Plus sau Galaxy S20 standard, lansate la începutul anului 2020, probabil nu este prima alegere pe care ai face-o în 2021. Dar toate aceste telefoane vin deja la un preț mult mai mic decât prețul inițial de la lansare, după ce Samsung și fanii săi și-au concentrat atenția pe Note 20 și Fold 2. Așadar, acum ai putea cumpăra oricare din aceste dispozitive la un preț mai mult decât corect și redus.

În timp ce tu ești atent la reduceri, noi îți vom detalia care dintre telefoanele din seria Samsung S20 este cel mai potrivit pentru tine. Începem cu principalele diferențe dintre modele, cele mai mari beneficii ale fiecărui telefon și care excelează la cele mai importante categorii.

Diferențele

Telefoanele din trio-ul Samsung Galaxy S20 împărtășesc elemente comune, cum ar fi o tehnologie de ecran vibrantă, software-ul Android 10 și o rată de reîmprospătare a ecranului de 120Hz. Dar există unele diferențe notabile între ele în specificații, performanță și manevrabilitate care afectează modul în care se descurcă în utilizarea de zi cu zi.

Iată câteva diferențe principale:

  • Samsung S20 Ultra: ecran de 6,9 inci, greu și voluminos, cele mai multe caracteristici pentru cameră, cel mai rapid 5G
  • Samsung S20 Plus: ecran de 6,7 inci, cameră ușor mai slabă, cel mai rapidă 5G
  • Samsung S20: ecran de 6,2 inci, aceeași cameră ca Plus, 5G mai lent, cu excepția Verizon.

Cea mai bună experiență de ecran: Samsung S20 Ultra

Samsung S20 Ultra este puțin prea scump pentru ceea ce oferă și se simte apasator la cele 220 de grame. Cu toate acestea dimensiunea ecranului îl face cel mai bun Samsung S20 pentru vizionarea videoclipurilor și navigarea pe internet, pur și simplu datorită ecranului său mai mare.

Rezoluția este de fapt cea mai mică dintre telefoanele Samsung S20, dar densitatea pixelilor este atât de mare, încât puțin probabil că vei observa.

Cea mai performantă cameră: Ultra

Pe hârtie, Samsung Galaxy S20 Ultra câștigă și de această dată. Are două caracteristici unice pentru linia Samsung S20: o cameră principală de 108 megapixeli care funcționează printr-un proces numit binning de pixeli și zoom de până la 100x.

Sună impresionant, iar tehnologia este fascinantă. În realitate, însă, rareori vei folosi oricare dintre cele două funcții.

Între timp, camera principală de 12 megapixeli, senzorul teleobiectiv de 64 megapixeli și zoomul de 30x de pe Samsung S20 Plus și Samsung S20 au făcut exact ceea ce trebuiau să facă. Poți face în continuare o fotografie de 64 de megapixeli și o poți decupa pentru mai multe detalii, deși acest proces nu utilizează binningul de pixeli.

Cea mai lungă durată de viață a bateriei: încă nedecis

Doi factori determină durata de viață a bateriei pe telefoanele Samsung S20: dacă folosești 4G sau 5G și dacă utilizezi rata de reîmprospătare de 60Hz (implicit) sau ai activat opțiunea de 120Hz.

În general, utilizarea 5G poate reduce durata de viață a bateriei. Totodată, în ciuda celei mai mari baterii (5.000 mAh), durata de viață a bateriei Ultra se duce rapid la folosirea opțiunii de rată de reîmprospătare de 120Hz.

Între timp, bateria mai mică a Samsung S20 Plus (4.500 mAh) a durat la fel de mult ca cea a S20 Ultra în testele de laborator.

Cel mai bun 5G: remiză

Atât Samsung S20 Ultra, cât și S20 Plus acceptă tipul de transfer de date ultrarapid 5G. Samsung S20 se bazează pe forma 5G denumită în mod vag bandă medie sau Sub-6. Midband 5G are viteze de vârf relativ mai mici, dar chiar și 5G „lent” este de așteptat să ofere un transfer de date mai rapid decât viteza 4G.

Totuși, dacă vrei să te asiguri că telefonul ține pasul cu tehnologia cât mai mult posibil, Samsung S20 Plus este alegerea logică. Dacă rețelele din zona în care locuiești se dezvoltă mai lent și 5G nu va funcționa pe deplin în câțiva ani, atunci cu greu vei pierde ceva alegând numai un Samsung S20 4G.

Cel mai bun raport calitate-preț: Samsung S20

Datorită prețului său mai mic dintre toate telefoanele din serie, Samsung S20 oferă cel mai bun raport calitate-preț, din punctul nostru de vedere.

Concluzie

Cumpără un telefon Samsung S20 Ultra dacă…

  • Adori un ecran enorm la telefonul tău
  • Prețul nu este un obstacol în achiziția telefonului
  • Te bucuri de fiecare caracteristică și specificație în plus cu care este dotată camera

Cumpără un telefon Samsung S20 Plus dacă…

  • Îți place un ecran mare
  • Vrei să accesezi cea mai rapidă formă de 5G
  • Cauți o durată lungă de viață a bateriei

Cumpără un telefon Samsung S20 dacă…

  • Preferi un telefon mai mic și nu o „cărămidă”
  • Cele mai rapide viteze 5G nu sunt o prioritate pentru tine
  • Raportul calitate-preț este un aspect important pentru tine

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Jocuri de cărți care au apărut în filme

Distribuie Cei care sunt fani ai jocurilor de strategie și a celor de îndemânare, nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.