Mijloace fixe casate la Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 197 Vizualizări

Mijloace fixe casate la Luduș

În urma modernizărilor realizate la Uzina de Apă Luduș, Stația de pompare a apei brute și abilitării conductei de aducțiune, comisia de evaluare desemnată prin Decizia 86/2020 a Directorului general al Companiei Aquaserv SA, în componența: ing. Gelu Oaneș – președinte, ing. Adrian Deteșan – secretar și ing. Ramona Popoviciu – membru a evaluat starea mijloacelor fixe propuse pentru scoaterea din funcțiune, devenite disponibile în urma modernizării Uzinei de Apă Luduș.

Comisia de evaluare a constatat că: „Mijloacele fixe în valoare de 927502 lei sunt disponibilizate și se înlocuiesc în urma modernizării Stației de pompare apă brută și reabilitării conductei de aducțiune prin surse proprii. Cele de natura construcțiilor, conform proiectului tehnic de retehnologizare se vor demola deoarece pe amplasamentele respective se vor realiza obiective noi în cadrul modernizării Uzinei de Apă prin programul PEOS Mediu. Mijloacele fixe de natura utilajelor și instalațiilor au uzură fizică și morală avansată, cu defecte nereparabile, fiind bunuri vechi și nu se mai găsesc piese de schimb pentru reparații și ca urmare se propun spre valorificare directă prin casare și predarea materialelor recuperabile rezultate la centre de colectare. Mijloacele fixe amplasate subteran de natura conductelor și rețelelor utilitare se propun la casarea directă fără recuperare de materiale, ele rămânând îngropate, întrucât recuperarea materialelor refolosibile presupune efort tehnic și financiar mai mare decât beneficiile obținute din recuperarea și valorificarea acestora.”

Lista mijloacelor fixe disponibile conține un număr de nouă poziții, în valoare totală de 927502 lei, după cum urmează: Aducțiune apă brută, Basculă BA stabilă, Electropompă C200, Rețele în incinta captării, Electropompă Cerna 200B, Electropompă CRIS 200, Stație de dozare coagulator, Decantor etaj tip Inhoff, Decantor etajat la bloc CAP. Întreaga documentație privind propunerea de scoatere din funcțiune a unor mijloace fixe din domeniul public, preluate în gestiune delegată de la Consiliul local Luduș și, după caz, valorificarea sau casarea acestora a fost trimisă Administrației publice locale.

Propunerea a fost aprobată.

În Raportul de specialitate întocmit de Administratorul public al orașului, Marius Dudilă sunt evidențiate prevederile legale, Legea nr. 213/1998, privind bunurile proprietate publică; OG nr. 112/2000, pentru reglementarea procesului de scoatere din funcțiune, casare și valorificare a activelor corporale care alcătuiesc domeniul public al statului și al unităților administrativ-teritoriale; HG nr. 841/1995, privind procedurile de transmitere fără plată și de valorificare a bunurilor aparținând instituțiilor publice; Punctele nr. 21 și 22 din Normele Metodologice de aplicare a Legii nr. 15/1994, aprobate prin HG nr. 909/1997.

Proiectul de hotărâre privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al Orașului Luduș a unor bunuri – mijloace fixe în scopul scoaterii din funcțiune și valorificării a fost aprobat de aleșii locali în ședința ordinară a Consiliului Local cu mențiunea că Primăria orașului preia în administrarea sa, din administrarea Companiei Aquaserv SA – Surcusala Luduș a celor 9 mijloace fixe devenite disponibile în urma modernizării Uzinei de Apă. În același proiect de hotărâre s-a aprobat modificarea listei bunurilor din domeniul public al Orașului Luduș aferente sistemului de alimentare cu apă și de canalizare, conform Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare, înregistrat la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua Invest” Mureș și la Compania Aquaserv SA, , așa cum a fost modificat prin actele adiționale încheiate, în sensul scoaterii din listă a mijloacelor fixe identificate.

Aleșii locali au aprobat și mandatarea președintelui ADI Aqua Invest Mureș – să semneze în numele și pe seama orașului Luduș, Actul adițional la Contractul de delegare a gestiunii a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare cu Compania Aquaserv SA.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE