SONDAJ. Ce cred mureșenii despre dezvoltarea socio-economică a județului Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 736 Vizualizări

SONDAJ. Ce cred mureșenii despre dezvoltarea socio-economică a județului

Agentia de Sondare a realizat, în perioada 10 martie 2021 – 23 martie 2021, un sondaj de opinie comandat de Televiziunea M9 Târgu Mureș despre dezvoltarea socio-economică a județului Mureș.

În opinia dumneavoastră, când vine vorba de evoluția economică, care este cel mai important factor de dezvoltare pe care l-ar putea avea județul Mureș?

În opinia dumneavoastră, când vine vorba de dezvoltare economică, care este cel mai important factor de blocaj cu care credeți că se confruntă în prezent județul Mureș?

Pe o scară de la 1 la 5, unde 1 înseamnă foarte nemulțumit, 3 indiferent, iar 5 foarte mulțumit, cât de satisfăcut sunteți de următoarele aspecte ale calității vieții în județul Mureș?

Calitatea serviciilor educaționale:

Calitatea serviciilor medicale:

Calitatea serviciilor de siguranță publică:

Calitatea serviciilor comerciale:

Calitatea serviciilor din industria alimentară:

Calitatea serviciilor administrației publice locale:

Calitatea și diversitatea vieții culturale:

Considerați că postul de televiziune local M9 reflectă imparțial evenimentele din județul Mureș?

În loc de concluzii

Orașul Târgu Mureș și județul Mureș se bucură de o serie de oportunități în ceea ce privește potențialul de dezvoltare. Ele însă trebuiesc valorificate ținând cont atât de opinia mureșenilor cât și de evoluția principalilor concurenți din zonă.

În privința evoluției economice, în percepția repondenților industria continuă să rămână un factor esențial în dezvoltarea județului (chiar dacă am asistat în ultimii 30 de ani la fenomenul general de dezindustrializare), urmat în preferințe de serviciile medicale și turism. Chiar dacă județul Mureș are câteva puncte de interes turistic (Sighișoara, Sovata, Valea Mureșului, etc.), acestea nu se bucură pentru moment de conștientizarea rolului pe care îl pot avea, dar nici de programe dedicate. În mod cert și pandemia, cu toate restricțiile impuse în zona serviciilor turistice joacă un rol important în această opțiune.

Cei mai mulți repondenți au ales ca și variantă de răspuns în privința factorului de blocaj în dezvoltarea județului ”lipsa infrastructurii de sprijin a afacerilor” – credem că este nevoie de o investigare mai departe a acestui item, care poate fi coroborat cu activitatea administrației, concurența unor servicii din județele alăturate, etc. Alți itemi determinați au fost considerați cei privind lipsa de identitate a județului, infrastructura, locuri de muncă.

Calitatea diferitelor servicii a fost evaluată utilizând o scară de la 1 la 5 1 înseamnă foarte nemulțumit, 3 indiferent, iar 5 foarte mulțumit. Privind per ansamblu putem observa o stare generală de nemulțumire. Cu variații nesemnificative în privința gradului de nemulțumire/ mulțumire la adresa diferitelor servicii.

În privința surselor de informare și a credibilității acestora remarcăm doar rezultate apropiate de media națională.

Detalii despre sondaj

Metodologia cercetării:

Volumul esantionului: 1.065 de indivizi de 18 ani și peste.

Tipul eșantionului: multi-stratificat, probabilist.

Reprezentativitate: eroare maximă tolerată de plus/minus 3,5%, pentru un interval de încredere de 95%.

Cercetare realizata în perioada: 10 martie 2021 – 23 martie 2021.

Validarea: S-a făcut pe baza datelor INS.

Ponderarea: Rezultatele prezentate în raport au fost obținute în urma ponderărilor pe variabila gen și etnie. Pentru detalii se poate consulta capitolul de date socio-demografice.

Metodă utilizată: mixtă CATI(50%) / CAWI (50%).

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE