Home / Administratie / VIDEO: Chețani, un pas mai aproape de unitate socială

VIDEO: Chețani, un pas mai aproape de unitate socială

Distribuie

Cu prilejul primului eveniment din cadrul proiectului ”INCLUZIV – Acțiuni complexe de  îmbunătățire a calității vieții, de creștere a coeziunii sociale și de dezvoltare economică pentru populația din Chețani”, care își propune atât oferirea unei posibilități de dezvoltare financiară a populației defavorizate de pe raza localității, cât și o cale înspre incluziune și imixtiune socială, din data de 30 martie 2021, primarul comunei Chețani, Emil Florin Mocan, a oferit cotidianului Zi de Zi un interviu în care afirmă că acțiunea, cu toate că poate părea dificilă, este benefică tuturor cetățenilor din localitate. 

„Noi, în paralel, am accesat tot prin GAL (Grup de Acțiune Locală „Poarta Apusenilor” – n.r.), reabilitarea unei clădiri din satul Grindeni care urmează să fie un centru social. Una din condițiile pentru a aplica pentru un asemenea proiect de incluziune era și să ai un centru social. Noi acest centru social se pare că îl finalizăm până în toamnă, urmând ca activitatea prin acest proiect să se desfășoare acolo. Este un proiect destul de greu, din discuțiile cu alți parteneri care au implementat aceste proiecte, dar am considerat că prin acesta noi putem să ajutăm efectiv comunitatea, în special tinerii și cei defavorizați”, a declarat edilul șef al comunei Chețani.

Proiect cu efecte în viitorul apropiat

Persoanele beneficiare ale proiectului sunt de toate vârstele. Cei tineri, în special, pot pune cărămizi pe clădirea viitorului lor dacă aleg să se implice în acest proiect, care le poate oferi o cale de scăpare din situația financiară precară în care se află. Mai mult, vârstnicii pot beneficia de îngrijire. Emil Florin Mocan afirmă că deși pare doar că investițiile sunt doar pentru populația defavorizată, acestea au repercursiuni benefice și pentru restul comunității.

„Eu sper ca după implementarea acestui proiect, ca cel puțin două-trei firme să se înființeze, pentru că posibilități sunt. Tineri dornici sunt. Trebuie să ne aplecăm asupra lor și să îi îndrumăm. De asemenea, sper ca oamenii defavorizați peste 65 de ani să aibă un strop de fericire, de bunăstare prin aplicarea acestui proiect, în sensul că, având o componentă socială, se va ocupa cineva de ei, chiar îngrijindu-i sau doar stând de vorbă cu ei. De asemenea, cred că relațiile se vor îmbunătăți între toate comunitățile. După cum știți, în comuna Chețani sunt maghiari, români, romi. Imaginea s-a îmbunătățit de la tristele evenimente care au avut loc aici, datorită investițiilor care s-au făcut. Unele investiții în Hădăreni s-au făcut doar pentru comunitatea romă, dar beneficiază toți de acestea. Spun că și o componentă a relațiilor, sperăm la implementarea lui, astfel încât să nu mai fie divergențele etniile din comunitate”, a conchis primarul comunei Chețani.

Alex PĂTRAȘCU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Proiect HCL. Întâlnirea Naţională Mercedes Clasic, la Sighișoara

Distribuie Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sighișoara, din 28 martie, se află …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.