Focar de COVID-19 la „Adăpostul de noapte” din Târgu Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 841 Vizualizări

Focar de COVID-19 la „Adăpostul de noapte” din Târgu Mureș

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială (DAS) Târgu Mureș au remis un comunicat de presă joi, 8 aprilie, prin care anunță că la „Adăpostul de noapte” din localitate s-a luat măsura testării pentru COVID-19 a personalului și a beneficiarilor, acțiune înfăptuită în ziua de miercuri a aceleiași săptămâni, în urma aparieției a patru cazuri în cadrul Adăpostului, fiind vorba de doi beneficiari și de doi angajați care se află în izolare la ora actuală.

În urma testării a 61 de persoane, 11 beneficiari au fost găsiți pozitivi, iar alți șase au avut rezultat neconcludent.

„Toți beneficiarii și angajații Serviciului social „Adăpost de Noapte” din Târgu Mureș au fost testați în cursul zilei de miercuri, 7 aprilie 2021, după apariția unor cazuri de infectări COVID-19, marți. Era vorba de doi angajați și doi beneficiari. Angajații sunt în izolare la domiciliu, iar beneficiarii au fost mutați într-un spațiu de izolare la Adăpost. S-a solicitat Direcției de Sănătate Publică Mureș testarea tuturor angajaților și beneficiarilor, în total 61 de persoane. Până la acest moment, au mai fost testați pozitiv 11 beneficiari, iar șase beneficiari au test neconcludent, testarea lor se va repeta joi, 8 aprilie 2021”, au transmis reprezentanții DAS Târgu Mureș.

Reorganizarea spațiului locativ

Ca urmare a testării pozitive beneficiarilor, reprezentanții Primăriei Târgu Mureș, împreună cu cei ai DAS din același oraș au luat măsura reorganizării Adăpostului. Astfel, beneficiarii testați pozitiv au fost separați de cei cu rezultat neconcludent și de cei cu rezultat negativ al testului pentru COVID-19.

„Conducerea executivă a Primăriei Municipiului Târgu Mureș și cea a Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș au luat măsuri de gestionare a situației, dispunând reorganizarea Serviciului și mutarea beneficiarilor astfel: la mansardă – unde există și izolator – au fost mutați cei testați pozitiv, cu un etaj mai jos – cei cu rezultat neconcludent și la următorul etaj – celelalte persoane. Situația este sub control. Suntem în legătură permanentă cu Direcția de Sănătate Publică Mureș, un medic va asigura monitorizarea persoanelor testate pozitiv și există echipamente de protecție – combinezoane, vizete, măști, mănuși, dezinfectanți. Vom reveni cu alte informații pe măsură ce le vom avea”, se mai arată în sursa citată.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE