Home / Deda / VIDEO: Practica, etapă esențială în pregătirea elevilor Liceului Tehnologic „Vasile Netea”

VIDEO: Practica, etapă esențială în pregătirea elevilor Liceului Tehnologic „Vasile Netea”

Distribuie

În cadrul atelierului școală de prelucrarea lemnului din cadrul Liceului Tehnologic „Vasile Netea” fac practică elevii de liceu, două săptămâni în fiecare semestru și elevii de la școala profesională, în zilele de joi și vineri plus alte șase săptămâni la finalul anului școlar. Activitatea este coordonată de un maistru și patru profesori ingineri.

„În cadrul acestui atelier școlar elevii deprind tehnologia de prelucrare a lemnului, fac cunoștință cu utilajele specific acestui domeniu pe care ajung să lucreze efectiv. Cu astfel de utilaje elevii se vor întâlni și într-o fabrică, sunt cele de bază care îi învață pe elevii această frumoasă meserie. În cursul liceului sau al școlii profesionale elevii fac cunoștiință cu toate aceste utilaje iar la momentul intrării lor în producție cum se spune vor ști să folosească orice tip de utilaj”, a precizat Domokos Zoltan, maistru instructor.

La rândul său, Magda Pop, profesor inginer în prelucrarea lemnului, a lansat o invitație celor care doresc să aprofundeze posibilitatea cunoașterii unei meserii frumoase, chiar și bănoase cum este cea din domeniul prelucrării lemnului.

„Îi așteptăm pe toți absolvenții claselor a VIII-a, atât de la școala noastră cât și de la alte unități de învățământ din împrejurimi să vină la Liceul Tehnologic „Vasile Netea”. Suntem patru cadre didactice ingineri și un maistru pentru partea de practică tehnologică din școală dornice de a le împărtăși din cunoștințele noastre, de a-i călăuzi spre o meserie frumoasă în domeniul prelucrării lemnului. O parte dintre absolvenții noștri au terminat și o facultate în domeniu, iar alții, deși nu au făcut pasul spre învățământul superior, au făcut față, prin pregătirea primită la școala din Deda, acolo unde au mers”, a spus prof. ing. Magda Pop.

Profil frumos și de viitor

„Sunt de loc din comuna Răstolița, și am ales acest profil de prelucrarea lemnului deoarece este unul foarte frumos. Partea de practică este una care ne ajută foarte mult. În cadrul atelierului învățăm să facem mobilier și alte obiecte din lemn, am făcut o ușă pentru sala de sport a liceului și un gard din lemn de stajar la care lucrăm în momentul de față. Îi îndemn și pe alți copii să aleagă acest profil, unul frumos și de viitor.” – Rareș Andrei Vindireu, clasa a X-a B

Rareș Andrei Vindireu, clasa a X-a B

Beneficii în găsirea unui loc de muncă

„Sunt din comuna Rușii Munți și am venit la Liceul Tehnologic „Vasile Netea” din Deda, profilul Prelucrarea lemnului deoarece îmi place această meserie. Acest profil ne aduce niște beneficii în ce privește găsirea unui loc de muncă, sau chiar putem deveni maiștrii în prelucrarea lemnului, studenți, apoi viitori ingineri sau chiar profesori în prelucrarea lemnului.”- Ionuț Florin Moldovan, clasa a X-a P

Ionuț Florin Moldovan, clasa a X-a P

Profil de viitor

„Sunt din comuna Rușii Munți și am optat pentru liceul din Deda, profilul Tehnician în prelucrarea lemnului, pentru a-mi găsi o meserie frumoasă. Am ales acest profil deoarece este unul căutat în ziua de azi, prin care putem devein ingineri, maiștri, chiar și profesori. Am deprins multe cunoștințe în cadrul atelierului școală, aici am făcut multe lucruri îndrumați de către domnul maistru. Copii ar face bine să vină la acest profil deoarece este unul de viitor, bine plătit, iar meseria este una frumoasă.” – Maria Andreea Gabor, clasa a X-a B

Maria Andreea Gabor, clasa a X-a B

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.