Home / Slider / 43 de percheziții la cămătari din Mureș! Sumă uriașă ridicată de polițiști!

43 de percheziții la cămătari din Mureș! Sumă uriașă ridicată de polițiști!

Distribuie

Polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au efectuat joi, 8 aprilie, 43 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de formarea unei grupări infracționale organizate, specializată pe camătă, în județul Mureș.
Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, din cercetări a reieșit că din anul 2019 și până în prezent membrii grupării ar fi acordat, în mod coordonat, zeci de împrumuturi către diverse persoane, iar pentru fiecare împrumut ar fi solicitat între 7% și 100% dobândă lunar, în funcție de cuantumul sumei împrumutate.
”În urma perchezițiilor, au fost ridicați 88.600 de lei, 183.890 de euro, 4.528.000 de forinți, 15 telefoane mobile, trei memory stick-uri, un laptop, un hard extern, două arme airsoft, înscrisuri, contracte de garanție imobiliară și contracte de împrumut. 10 persoane bănuite au fost conduse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, pentru audieri. Față de șase dintre acestea, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 ore, iar pentru alte patru persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”, se menționează în comunicat.
Conform aceleiași surse, ”acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Mureș și al jandarmilor Brigăzii Mobile de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș”, iar ”activitățile s-au desfășurat cu suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.”

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: ”Gala Aniversară Zi de Zi 20 de ani” în peste 250 de imagini

Distribuie Cotidianul mureșean Zi de Zi și-a sărbătorit cele două decenii de activitate în cadrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.