Home / Administratie / Cine va moderniza sediul ISU Mureș pentru 8,2 milioane de lei

Cine va moderniza sediul ISU Mureș pentru 8,2 milioane de lei

Distribuie

Compania Națională de Investiții a atribuit societății Socot SA Târgu Mureș, în data de 26 martie 2021, un contract în valoare de 8.204.992 de lei, fără TVA, pentru efectuarea de proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții ”Consolidare și modernizare spații la sediu ISU ”Horea” al județului Mureș și Detașamentul de pompieri Mureș, municipiul Târgu Mureș, județul Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

Detalii despre investiție

Potrivit caietului de sarcini al investiției, titularul investiției este Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, iar beneficiarul acesteia va fi Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ”Horea” al județului Mureș. Documentația tehnică, faza DALI, a fost întocmită de SC Arching SRL, iar investiția va fi realizată într-un interval de 21 de luni la sediul ISU ”Horea” al județului Mureș de pe strada Horea nr. 28 din Târgu Mureș pe o suprafață totală de teren de 8.365 de metri pătrați.

”Odată cu înființarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență în anul 2004, prin contopirea Grupului de Pompieri Mureș cu Inspectoratul de Protecție Civilă al județului Mureș, precum și trecerea la stadiul de profesionalizare a personalului, numărul personalului care își desfășoară activitatea în acest imobil a crescut simțitor (…). În anul 2005 acesta a devenit parte a Sistemului Național Unic de Apeluri de Urgență. Din mai multe motive, inclusiv inexistența spațiilor necesare desfășurării activităților specifice acestuia, acesta își desfășoară activitatea într-o altă locație. În cadrul unității, în anul 2005 s-a înființat Centrul Național de Formare Formatori, Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență, care asigură pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne și în special a Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență din toată țara. Pentru funcționarea optimă a activităților din cadrul acestuia, s-au creat săli de curs, s-au amenajat dormitoare pentru cursanți, grup sanitar necesar asigurării igienei corporale a cursanților cazați pe perioada desfășurării cursurilor, spații care au fost create în cadrul aceleiași clădiri, diminuând și mai mult spațiile alocate desfășurării în bune condiții a activității cadrelor existente”, se menționează în documentul întocmit de reprezentanții SC Arching SRL.

În același document se menționează că în noile spații rezultate din organizarea funcțională își vor desfășura activitatea aproximativ 300 de cadre, iar obiectivele principale ale proiectului sunt asigurarea condițiilor de lucru cu eficiență maximă prin gruparea spațiilor existente funcționale și crearea de noi spații în volumul mansardei existente consolidate, recuperarea, pe cât posibil, a fațadei principale în concordanță cu materialul documentar și cu informațiile istorice pentru reabilitarea urbanistică a străzii Horea, eficientizarea energetică a clădirii principale acolo unde este necesar și posibil de realizat fără a se interveni asupra structurii originale și asupra volumetriei existente și modernizarea instalațiilor și echipamentelor, dotări și mobilier specifice.

Bătăi de cap din cauza spațiului

Necesitatea realizării investiției a fost subliniată de col. Călin Handrea, inspectorul șef al ISU ”Horea” al județului Mureș.

”Chiar dacă a fost un drum lung, care s-a întins pe o durată de doi ani, ne bucurăm că sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș a ajuns să fie o prioritate a investițiilor de renovare și reabilitare. În ultimii ani, s-a dublat numărul de persoane care își desfășoară activitatea în cadrul sediului ISU Mureș de pe strada Horea din municipiul Târgu Mureș, efectiv, unele birouri trebuie să se împartă la șapte persoane care lucrează concomitent. Mai mult ca oricând, anul 2020 a fost un an foarte greu în privința împărțirii spațiului de lucru în birouri, fiind nevoit să iau decizia de a se lucra în două schimburi cu scopul de a se evita contactul între persoane, cu o pauză de 30 de minute între schimburi, perioadă în care se desfășoară dezinfecția birourilor”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, col. Călin Handrea.

Pe perioada lucrărilor, sediul administrativ al ISU ”Horea” al județului Mureș va fi mutat în incinta fostului internat al Liceului Tehnologic ”Emil Dandea” situat pe strada Gheorghe Doja din Târgu Mureș.

Socot, portofoliu de peste 200 de proiecte

Conform www.listafirme.ro, principalul portal care furnizează informații despre firmele din România, Socot SA are ca obiect principal de activitate ”construcții hidrotehnice” și este deținută de doi asociați, Eugen Tudor Popa și Ioan Radu Popa.

La finalul exercițiului financiar 2019, societatea a raportat o cifră de afaceri de 36 de milioane de lei, profit net de 458.334 de lei și un număr mediu de 151 de angajați.

”Socot furnizează servicii profesionale de inginerie pentru infrastructură, lucrări hidrotehnice complexe, lucrări civile și industriale, construcții de drumuri și poduri. Compania a fost înființată în anul 1975, în urma unor inundații și alunecări de teren care au izolat sau distrus comunități. Nevoia de a construi structuri solide care să protejeze viața oamenilor însoțită de responsabilitatea pentru protecția mediului stau la baza fondării companiei Socot. Socot are în portofoliu peste 200 de proiecte finalizate, de la construcții hidrotehnice de mare complexitate, la lucrări de apărare împotriva inundațiilor a localităților și terenurilor agricole, lucrări de combatere a eroziunii solului, lucrări civile, drumuri și poduri, sisteme de alimentare cu apă potabilă și canalizare, lucrări de protecție a mediului”, se precizează pe pagina web a societății, www.socot.ro.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

„Turismul în județul Mureș își revine”. Vezi care sunt principalele evenimente culturale din 2024

Distribuie Anul 2024 pare un an extrem de promițător pentru toți turiștii care își doresc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.