Home / Invatamant / La mulți ani, UAT!

La mulți ani, UAT!

Distribuie

În fiecare an, data de 9 aprilie reprezintă un motiv de sărbătoare pentru Universitatea de Artă Teatrală din Târgu-Mureş. În acest an se împlinesc 75 de ani de la semnarea, de către Regele Mihai, Ministrul Artelor, Mihail Ralea şi Ministrul Finanţelor, Gheorghe Tătărescu, a decretului de înființare.  

Inițial a fost Conservatorul Maghiar de Muzică şi Artă Dramatică din Cluj(1946), apoi cronologic: Institutul Român de Artă și Institutul Maghiar de Artă din Cluj (1948), Institutul de Teatru „Szentgyörgyi István” cu predare în limba română şi în limba maghiară din Cluj (1950) mutat ulterior la Târgu Mureș (1954), „Academia de Artă Teatrală” din Târgu-Mureş (1992), „Universitatea de Artă Teatrală” din Târgu-Mureş(1998) și in final Universitatea de Arte din Târgu Mureș(2009).

„Mulțumim tuturor studenților, absolvenților, cadrelor didactice, angajaților și tuturor celor care ne-au fost alături în acești 75 de ani pentru încredere și pentru că ați dus prin talentul și munca voastră renumele universității în întreaga lumea. Sperăm (când situația ne va permite) să sărbătorim alături de voi această aniversare”, a fost mesajul transmois de reprezentanții UAT cărora le urăm călduros La Mulți Ani!

(Redacția)

 

De asemenea, verificati

Interviu. Asociația Caritas-peste trei decenii de angajament social în slujba comunității. Află ce servicii oferă

Distribuie Asociația Caritas Alba Iulia este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1990 de Arhiepiscopia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.