Home / Slider / Măsuri noi stabilite de Guvern în contextul sărbătorilor Pascale

Măsuri noi stabilite de Guvern în contextul sărbătorilor Pascale

Guvernul României a stabilit joi, 8 aprilie, unele măsuri privind prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19, în contextul sărbătorilor Pascale și al prelungirii cu 30 de zile a stării de alertă, începând cu 13 aprilie 2021, au informat reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș, prin intermediul unui comunicat.

Potrivit sursei citate, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei va fi permisă, în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 (noaptea de Înviere), precum și în perioada 8 mai – 9 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 (sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan), pentru participarea la slujbele religioase.

Totodată, în zilele de 23 aprilie 2021 și 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5.00 – 20.00. Între orele 20.00 – 5.00, operatorii economici pot desfășura doar activitate de livrare la domiciliu.

În cee ace privește structurile turistice din stațiunile de pe Litoralul Mării Negre, acestea ”își vor putea desfășura activitatea cu cel mult 70% din capacitatea maximă de cazare, cu respectarea normelor de protecție sanitară pentru prevenirea răspândirii COVID-19.”

”Toate celelalte măsuri de protecție sanitară sunt menținute pe perioada stării de alertă, în scopul protejării sănătății populației și al prevenirii răspândirii virusului”, se arată în comunicat.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Comunicat de presă privind ȋnceperea proiectului ”Granturi pentru capital de lucru acordat IMM-urilor” SC TRANSROAD GEZA SRL

Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share