A început prohibiția! Unde poate fi practicat pescuitul recreativ Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 508 Vizualizări

A început prohibiția! Unde poate fi practicat pescuitul recreativ

Printr-un comunicat de presă remis de către Compartimentul informare, relații publice și cu publicul al Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” din Târgu Mureș se aduce la cunoștiință faptul că din data de 9 aprilie 2021 a început prohibiția la pescuit în habitatele piscicole naturale. Aceasta va dura până în 8 iunie 2021.

„Vineri, 9 aprilie a.c a început prohibiția generală pentru pescuitul  în habitatele  piscicole naturale, în scop comercial, recreativ/sportiv și familial, iar pescarii își vor putea relua activitatea începând cu 8 iunie a.c, conform ordinului prohibiţie nr. 462/17 martie 2021 emis de Ministerul Mediului şi cel al Agriculturii”, se arată în sursa menționată.

Lacurile private, excepția de la regulă

Pe aceeași cale, se amintește că în perioada de prohibiție, pescuitul și acvacultura se consideră contravenție și este sancționat cu amendă de la 600 la 1.000 de lei. Mai mult, pescuitul comercial în aceeași perioadă se consideră a fi infracțiune și este sancționat cu amenzi între 6.000 și 10.000 de lei. Pe toată perioada prohibiției, pescuitul recreativ poate fi practicat doar pe lacurile private. Importanța acestei interziceri este de a susține „mecanismul și importanta perioadei de reproducere”.

”Reamintim faptul că pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace în perioada de prohibiție, conform articolului 59, litera f, din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23 din 5 martie 2008 (actualizata) privind pescuitul si acvacultura, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 600 de lei la 1.000 de lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei de pescuit, iar pescuitul comercial în perioada de prohibiţie conform articolului 64, litera g, din același act legislativ, constituie infracţiune şi se sancţioneazã cu amendã de la 6.000 de lei la 10.000 de lei şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani. Pe durata prohibiției pescuitul recreativ poate fi practicat doar pe lacurile de pescuit private. Îndemnăm cetățenii să susțină mecanismul și importanta perioadei de reproducere și să înțeleagă impactul direct asupra ecosistemului, prohibiția având ca scop principal protejarea resursei și asigurarea calității pescuitului, în viitor”, au transmis reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” din Târgu Mureș.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE