Home / Cultură / Atracții noi la Muzeul de Științe ale Naturii

Atracții noi la Muzeul de Științe ale Naturii

Distribuie

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, împreună cu Kovács Mihály Levente, vicepreședinte al aceleiași instituții, au făcut vineri, 9 aprilie, o vizită oficială la Muzeul de Științele Naturii de pe strada Horea din Târgu Mureș.

Pe pagina sa oficială de Facebook, președintele Consiliului Județean Mureș a scris că lucrările la Clădirea Muzeului vor fi finalizate în curând, iar „vizitatorii se vor bucura de expoziții colorate și semnificative.”  

„Am vizitat Muzeul de Științele Naturii Târgu Mureș, unde lucrările de renovare începute în 2017 vor fi finalizate în curând. În cadrul proiectului a fost modernizată clădirea, s-a creat o sală didactică pentru copii, s-a construit în curte un spațiu cu plante exotice și s-a înființat o grădină terapeutică cu alei senzoriale. Statuile care împodobesc clădirea muzeului au fost renovate și a fost realizată și iluminarea arhitecturală al clădirii. În scurt timp, vizitatorii se vor bucura de expoziții colorate și semnificative”, a transmis Péter Ferenc.

Atracții noi

Kovács Mihály Levente a menționat că, printre altele, vizitatorii se vor putea bucura de o seră cu plante exotice, dar și de o grădină terapeutică în care se vor regăsi plante aromatice. Mai mult, accesul persoanelor cu dizabilități a fost facilitat.

„Am auzit de mai multe ori că Muzeul de Științele Naturii de pe strada Horea este preferatul copiilor și mulți dintre ei îl aseamănă cu cel din filmul ”O noapte la muzeu”. Într-adevăr este excepțional, dar momentan este închis din cauza lucrărilor de reabilitare a acestuia. Obiectul proiectului este pe lângă reabilitarea monumentului, valorificarea durabilă a acestuia prin promovarea potențialului turistic și educativ și implicit creșterea numărului de vizitatori cu 6%. Iar pentru a atinge aceste obiective până acum aceste sunt câteva din lucrările executate: reabilitarea clădirii propriu-zise, restaurarea statuilor şi a elementelor decorative, asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități în clădire și în interiorul acesteia, amenajarea unui spațiu tip seră pentru expunere în cadru natural a unor plante exotice care nu se regăsesc în flora caracteristică județului Mureș, realizarea unei alei senzoriale şi a unei grădini terapeutice cu plante aromatice. Următoarea etapă va fi una lungă, deoarece urmează amenajarea spațiilor expoziționale un proces de mii de euro, dar după terminarea acestuia muzeul își poate redeschide ușile în fața vizitatorilor”, a specificat vicepreședintele Consiliului Județean Mureș.

Alex PĂTRAȘCU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Expoziția „Războiul Monumentelor” și lansare de carte, la Biblioteca Județeană Mureș

Distribuie Reprezentanții Bibliotecii Județene Mureș au anunțat luni, 18 martie, începerea expoziției „Războiul Monumentelor”, care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.