Home / Business / FOTO: Exercițiu ISU în incinta Dafcochim

FOTO: Exercițiu ISU în incinta Dafcochim

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ”Horea” al județului Mureș a organizat și desfășurat miercuri, 8 aprilie, un exercițiu privind verificarea Planului de urgență externă a societății Dafcochim SRL Târgu Mureș, care a cuprins două situații tactice, una în teren și una în sistem virtual.

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al ISU ”Horea” al județului Mureș, Situația tactică nr. 1 a vizat intervenția în cazul unei scurgeri accidentale de hidrat de hidrazină (aceasta s-a desfășurat în teren cu forțe și mijloace pe platforma operatorului economic Dafcochim), iar Situația tactică nr. 2 a avut următorul scenariu: după recepționarea mesajului Ro-Alert, câțiva cetățeni intră în panică și părăsesc în grabă locuințele, iar un cetățean a uitat nesupravegheat aragazul, producându-se o acumulare de gaze generând o explozie urmată de incendiu (acesta s-a desfășurat simulat în sistem virtual).

”Obiectivele principale ale exercițiului au fost: antrenarea personalului de conducere în organizarea, pregătirea, coordonarea și desfășurarea exercițiului, antrenarea cadrelor cu funcții de conducere și a celor care încadrează grupa operative, antrenarea personalului de serviciu din cadrul dispeceratului, perfecționarea deprinderilor personalului pentru executarea operațiunilor de intervenție în situații de urgență, organizarea, desfășurarea și coordonarea acțiunilor de stingere a incendiilor, salvare/evacuare, decontaminare și acordarea primului ajutor medical de urgență. Mulțumim operatorului economic pentru colaborare și tuturor forțelor care au venit în sprijin pentru executarea exercițiului”, au transmis reprezentanții ISU ”Horea” al județului Mureș.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Vă e dor de ”Weekend”? 30 de imagini recente din complex!

Fiindcă ne aflăm în plin presezon estival vă propunem o vizită, prin intermediul unui set …